«Він полетів!!!!!»

Неділя. Дев’ята ранку. І тут на всю хату крик «Він полетів!!!!!» Я думаю, сусіди були в шоці...

Хто полетів? Стриж, якого ми з сеструхою знайшли на землі по дорозі з церкви. Логічне запитання «А нащо ж ви його до хати притягнули?» виникне в людей, які мислять логічно, але не знають нічого про стрижів.

Розказую:

Стрижі — птахи високого польоту. Не в тому плані, що горді, а в тому плані, що нормально вони вміють лише літати, а м’язи ніг в них практично атрофовані. Тому, якщо така пташка зачепиться, наприклад, в дроти і впаде за землю, то злетіти самостійно вже не зможе — ноги заслабкі, щоб надати необхідного розгону.

За нормальних обставин стрижі ніколи не приземляються. Вони сідають лише на дроти, карнизи, високі дерева, щоб потім просто зістрибнути і лише коли наберуть потрібної швидкості — починають махати крилами, підтримувати її і т.д. — хто його знає що там в них ще ховається за словом «летіти».

До речі: м’язи ніг не єдині м’язи, які в цієї специфічної пташки атрофувалися. Також вона не може самостійно ковтати їжу, тому вигодувати стрижа в домашніх умовах практично неможливо (прикиньте: треба спіймати муху і не просто згодувати, а ще й заштовхати її чим подалі в стравохід птаха). В природі стриж годується на льоту: відкриває рот на високій швидкості і муха по інерції влітає вглиб стравоходу.

Звідки я це все знав? З щоденної розсилки анекдотів. Там крім бздур є ще рубрика «Історія дня». Одного разу мені трапилася історія про стрижів, де, власне, і було розписано все, що я вам щойно розповів. Тому ми просто взяли птаха з собою і викинули з вікна четвертого поверху. І як ви, мабуть, здогадалися «Він полетів!!!!!»

А мораль цієї історії така: Читайте анекдоти!




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?