Made in China — 2

Вдусили ’сь ’мо вчора флящинку пива з братніми і сестринними народами :-) з нагоди моїх нещодавніх іменин. Але крім традиційного побутового пивного слабоалкоголізму, якого, як на мене, було б цілком достатньо, двоюрідний брат Джон(насправді Богдан, але через те, що він Малкович — в вузькому колі любителів похохмити став Джоном) здарував мені такий-от мегадевайс:

Це ліхтарик, який можна заряджати як від мережі 220, так і від сонячної батареї, яка йде в комплекті. Крім безпосередньої функції — світити, має ще USB-роз’єм через котрий можна заряджати мобільники, фотоапарати і все решта, що вміє заряджатися з USB. Якщо взяти його з собою на кількаденний відпочинок кудись подалі від цивілізації, то без світла і зв’язку не залишуся.

Є, правда, з погляду туриста в нього два мінуси:

  1. вага — акумулятор там нічогенький такий. Сподіваюся завдяки цьому він, принаймні, світитиме досить довго.
  2. боюся, що в щільно упакованому рюкзаку панель зі світлодіодами можна запросто відламати або розчавити — пасував би якийсь футляр, або взагалі більш компактна і монолітна конструкція.

Але то дасть ся чути мінуси вони чи не дуже. А наразі в мене просто є свіжа забавка з якої я тішуся :-)

Електровелосипед. Плюси і мінуси з власного досвіду.

Після довгих роздумів, зважування всіх «за» і «проти» я врешті-решт махнув рукою на всі «проти» і трохи більше тижня тому купив собі мотор-колесо, про яке вже раніше трохи писав. Виявляється його зовсім не обов’язково замовляти в Миколаєві, а можна придбати в нас у Львові (адреси на сайті не вказано, але кому цікаво — магазин розташований на мотозаводі).
 

Почнемо з поганого:

Гурток «очУмілі ручки»

Хто робив біль-менш серйозний ремонт, той знає, що електричні розетки та вимикачі (може не всі, але мені завжди траплялися саме такі) продаються відразу з одинарними рамками і якщо ви їх хочете поставити на стінку в рядок, то для цього потрібна додаткова рамка на 2, 3, 4, чи скільки там треба місць, а одинарні, відповідно, залишаються як відходи.

Виглядають вони ось так:

Запускаємо принтер чеків SP-POS58III в Linux

SP-POS58III

Задача: Є термопринтер SP-POS58III, є робоче місце під Linux. Потрібно друкувати чеки на цьому принтері.

Для початку про цей принтер треба знати, що насправді китайці нічого не придумували, а взяли чіпи EPSON'a і на них зробили свій девайс. Тому він підтримує EPSON'івські ESC-послідовності, а також звичайний текстовий друк в DOS'івській (866) кодовій сторінці.

З огляду на це отримуємо наступні варіанти вирішення задачі:

Прогрес чи регрес?

Android sucks

Сьогодні виявив «чудову» властивість телефонів на базі Android'a — вони не вміють записати телефон на SIM-карту. Потрібна стороння програма. Жодна з програм не підтримує кирилицю. Welcome to hell!

От вам і нові технології :-(

Раз за разом переконуюся, що СМАРТфон — це все-таки iPhone.

Про кнопки, сенсори, операційні системи і іншу мобільно-телефонну муть

Світлій пам’яті Воробусової мобілки присвячується...

Цей чувак в пошуках нового телефону вже обгадив пів-Кантакта навколомобільними запитаннями. Я колись-там обіцяв на його статті відповідати статтями в себе, але поки що це в мене виходить не дуже — треба виправлятися.

Отже давайте потихеньку розбиратися куди ж рухається технічний прогрес в сфері мобільних телефонів.

Особливості обслуговування на львівських СТО

Рідко пишу, але про класні події або про наболіле мушу написати. На цей раз стаття буде про наболіле.

Одного разу як більшість порядних українців я у відпустці не відпочивав, а вирішив зайнятись власним авто (заміна мастила, діагностика і ремонт чого треба). Мастило я б міг замінити сам, але виявилась неприємна дрібничка, а саме була зірвана різьба на пробці піддона (а пробка під внутрішній квадрат). І от я для того щоб приварити якогось болтика заїхав на автосервіс і заодно заплатив за діагностику. Надіагностували мені заміну тормозних колодок і пильника зовнішньої гранати. Я впринципі задоволений виїхав з сервісу, бо і витрати невеликі і ремонти не критичні (як для Львова). Роздобув я необхідні запчастини і на той же сервіс для їх встановлення (не буду вдаватись в подробиці заміни хоча я потім подивився в книжку по ремонту автомобіля там було це все описано інакше). Отут почались пригоди.

KTECH V900

Мої недавні мандри мали один неприємний «побічний ефект» — я загубив телефон. Старий добрий Siemens SK65, який був телефоном і тільки телефоном. Ніяких камер, плеєрів і іншої непотребщини. Ігри були, але так як я за часто в них грав, то залишилася тільки одна — wappo — там треба було логіку включати, а то діло я люблю.

По поверненні додому батьки спихнули мені юзаний KTECH v900, з яким батько ніби уживався більш-менш, але йому подарували новий, а мама терпіти не могла (як я її розумію!!!). Зараз я відберу трохи хліба в хлопців з «Мобільних технологій» і напишу про свої враження від цього чуда китайської чи то корейської інженерної думки.

Електровелосипед своїми руками

мотор-колесо Погода за вікном з кожним днем чимраз більше тішить і поневолі починаєш згадувати про подорожі, цікаві місця і просто відпочинок. Способів вибратися кудись є декілька:
— автотранспортом, своїм або маршрутним. Плюси — висока швидкість, комфорт. Мінуси — вартість проїзду та проживання.
— велосипедом. Плюси — непогана швидкість, низька вартість. Мінуси — вгору крім рюкзака потрібно тягнути ще й велосипед.
— пішки. Плюси — найнижча вартість, практично довільний маршрут. Мінуси — тягати їжу, одяг і житло на собі треба ПОСТІЙНО.

Я ж хочу описати Вам дещо таке, що відкриє Вам ще одну цікаву можливість, а саме велосипед з електродвигуном.

Чи варто довіряти майстрам?

Розкажу Вам історію з власного життя, а Ви як завжди прокоментуйте, покритикуйте або підтримайте, одним словом, скажіть свою думку.

Отже, одного разу ще в 2006 році на професійному відеомагнітофоні зі всякими модними функціями, відмовила кнопка запису, а це чи не найважливіша кнопка в ньому, яку використовував брат в своїй роботі по відеомонтажах.

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?