Особливості обслуговування на львівських СТО

06.09.2011 Микола

Рідко пишу, але про класні події або про наболіле мушу написати. На цей раз стаття буде про наболіле.

Одного разу як більшість порядних українців я у відпустці не відпочивав, а вирішив зайнятись власним авто (заміна мастила, діагностика і ремонт чого треба). Мастило я б міг замінити сам, але виявилась неприємна дрібничка, а саме була зірвана різьба на пробці піддона (а пробка під внутрішній квадрат). І от я для того щоб приварити якогось болтика заїхав на автосервіс і заодно заплатив за діагностику. Надіагностували мені заміну тормозних колодок і пильника зовнішньої гранати. Я впринципі задоволений виїхав з сервісу, бо і витрати невеликі і ремонти не критичні (як для Львова). Роздобув я необхідні запчастини і на той же сервіс для їх встановлення (не буду вдаватись в подробиці заміни хоча я потім подивився в книжку по ремонту автомобіля там було це все описано інакше). Отут почались пригоди.

Пригода перша: Майстер зняв передні колеса і «ощасливив» мене, що гальмівні диски тріснуті і їх дуже рекомендовано поміняти (небезпечно). Я відчув що я купив машину з таким дефектом, але мусів погодитись і купити ці диски за що і виклав немалі гроші (правда і дістали їх дуже швидко і доставили прямо на автосервіс). І от поміняли ці чудо-майстри диски, гальмівні колодки і пильник лівої гранати. Мушу сказати, що для заміни пильника гранати вони знімали піввісь (із відповідним зливанням масла з коробки передач) і відповідно від’єднували рульову тягу.

Замінили. Я щасливий що вже по-всьому хоч і з більшими витратами, але я спокійний що все гаразд. Виїжджаю з автосервіса і відчуваю, що коли додаю газу авто якось неприродно закидає вправо. Для того щоб поїхати додому я мусів виїхати з сервісу і проїхати трохи в протилежному напрямку і розвернутись для руху власне додому. Я помітивши «якусь фігню» (м’яко кажучи) повертаюсь і кажу: «хлопці щось не то» і коротко пояснюю що я спостерігав. Відповідь (без наближення до машини) була: «То розвал, а взагалі ти поміняв диски, колодки то всьо втреться і все буде добре». Я заспокоївся і поїхав додому, хоча ненатуральне закидання мене трохи напрягало, але ж мене заспокоїли «специ».

Пригода друга і третя: Потім я після приїзду додому мусів поїхати ще в кілька місць, але проїхав я загалом не більше 15 кілометрів повертаюсь знову додому, але вже з дружиною і з дітьми і на своїй вулиці (що в-принципі радує, бо я інструментів крім ключа для заміни коліс нічого з собою не вожу) чую дивний тріск і авто зупиняється. Я правда майже відразу здогадався (ще не вийшовши з авто), що колеса поїхали назустріч одне-одному, а ми «приїхали». Добре що швидкість була невисока, бо я взяв сина на коліна, він їхав по району за кермом і ми розтягували задоволення, та й дорога там не найрівніша. Вийшов я з машини, поблагословив непереборним матом автосервіс зняв колесо і о диво-дивнеє цей «спец» на автосервісі не дотягнув гайку на рульовій тязі, а причина як на мене проста. Не знаю як правильно називається цей болт на кінці тяги, але він крутиться в основі тяги, а прикручений він самозатяжною гайкою (з пластмасою в верхній частині). Благо що гайку я знайшов, бо далеко ж я не міг від’їхати з колесами назустріч одне-одному, прикрутив все сам і набрав злості їхати на сервіс, але вже було по сьомій годині і поїздка була відкладена на наступний день.

Наступного дня я з самого ранку був на вже славнозвісному сервісі і поскаржився директору, що по-перше рульова тяга була не закручена, а я ж вертався і казав що щось не те, по-друге щось почало стукати, стуку раніше не було, я ж діагностику у Вас проходив. Директор правда зреагував адекватно і відразу зняв горе-майстрів з іншої машини і мене прийняли поза чергою. Майстри почали втирати, що я брешу і т.д. і тому подібне, але я був злий як чорт і погрожував їм і судами і перевірками і антирекламою. Факт-фактом відкрутилось, сам прикрутив, пережили, все нормально, але що стукає. Майстри звичайно досить швидко вияснили, що стукає граната і кажуть треба міняти, а що робити зносилась. Я в тихому шоці кажу шановні я ж Вам платив за діагностику, ще вора нічого не стукало, а сьогодні Ви мені розказуєте, що я дурний. Майстри почали кіпішувати, що я якийсь шарлатан, але директор їх швидко заспокоїв і почав розбиратись в ситуації сам (він не кричав на них, а вони з ним не намагались спорити, але він особисто обмацав всі частини півосі на предмет дефекту і джерела його пошкодження). Не знаю що було чи не було з тими майстрами, але домовленість була така, що я купую запчастину по вхідній ціні магазину, а заміна її відбувається за рахунок автосервісу і горе-майстрів (впринципі це мені було байдуже).

Пригода четверта: На наступний день, я залишив машину на автосервісі і ми домовились що до кінця дня все буде добре. Після обіду звонить мені горе-майстер (нагліший з двох) і починає розказувати мені що я кудись їздив і щось крутив-міняв від вчора до сьогодні і що якийсь болт понищений і закручений з іншого боку і гайки на ньому дві, а не одна. Я вибухнув і висказав йому по телефону все що я про нього думаю і побіг на сервіс, але до директора, бо зрозумів що з майстрами я нічого не виясню. Директору історія з болтом не дуже сподобалась, але наша домовленість залишилась в силі і тому я впринципі заспокоївся. Особисто я думаю що цей «умнік» спеціально закрутив якийсь лівий болт, щоб сказати директору що клієнт шантажист-обманщик і т.д. і т.п. Проблема на цей раз була іншою і полягала в тому, що машинав мене Дачія Соленза і запчастини до неї на складі не лежать, а ідуть тільки на замовлення і горе-специ з горе-магазину який є в автосервісі і належить тому ж власнику сказали що там піввісь така ж як і в Дачії Логан, бо там такий самий мотор (я їм ще тоді сказав, що мотори насправді в них різні (те, що об’єм однаковий нічого ж неозначає) і о чудо піввісь від Дачії Логан на вигляд така ж, але довша. Виявилось що її можна замовити на понеділок (а справа була в четвер) і я «во ізбєжаніє» лишніх смородів лишив машину на сервісі.

В понеділок правда все було добре і я в кінці дня забрав відремонтовану машину і поїхав додому. Але на жаль історія на цьому не закінчилась.

Пригода п’ята і остання (в тій серії): Через якийсь час слухання всяких дзеленчань я вирішив заїхати в гараж і подивитися що там і взяв з собою брата який має мудре око в технічних питаннях. Заїхав я на яму в гаражі і почали ми дивитись. Перше що помітив би навіть я захист двигуна прикручений на три болти з чотирьох, а один не прикручений — дзвіночок №1. Потім коли я побачив що там якийсь не той болт ми дослідили, що на трьох болтах захисту двигуна зірвана різьба, а той один взагалі якийсь не такий, менший (але різьба на ньому правда не зірвана), от і подарунок від «суперспеців» з автосервісу, я захист двигуна до візиту на автосервіс знімав сам все там було красиво. Друге помітив брат резинки стабілізатора, стабілізатор скаче як дурний — калатало №2. Блін я більше не буду їздити на автосервіси на діагностику. Краще почитати самому книжку по обслуговуванню автомобіля і передивитись що там і до чого, якщо ви не відчуваєте, що поламалось щось серйозне.

З цеї історії я зробив такі висновки:

1. Я щасливий чоловік і при всіх неполадках не наробив біди ні собі ні комусь іншому.

2. На автосервіси треба їхати перевірені, а ще краще бути в добрих стосунках з майстром настільки щоб він Вам все робив добре, але за такі ж гроші як посторонній людині.

3. Я зрозумів чому не кожен може бути керівником, бо ті супер-горе-специ підскакували і хвалились, що до них з цілої області їдуть люди і нащо їм таким займатись і т.д. і т.п., а директор без «шуму і пилі» вийшов з ситуації, як на мене, єдино-правильно і з найменшми втратами для підприємства.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?