День «Зоряних воєн»

StarWars

Сьогодні четверте травня і фанати «Зоряних воєн» Джорджа Лукаса відзначають його як своє свято.

Чому так?

Тому що, як і у випадку з «днем блогу», вони дещо трошки «підпиляли», але на цей раз не в написанні, а в вимові і фраза з фільму «May the force be with you» (Хай буде з тобою сила) перетворилася на «May the fourth be with you» (З тобою буде четверте травня).

А ще один з найколоритніших персонажів фільму сьогодні міг би сказати: І в Одрі Гепберн народження день сьогодні :-)
 

Дивіться хороші фільми!

Yves Saint-Laurent

Хто читає блог Романа Голубовського або хоча б мої соціалки, той знає, що 9 квітня в рамках львівської частини фестивалю «Французька весна» відбувся допрем’єрний показ фільму «Ів Сен-Лоран». А хто читає їх досить довго, той знає, що зазвичай блогерів на такі покази запрошує кінотеатр «Планета кіно ІМАХ» і цей раз — не вийняток (за що їм ще раз «спасибі»).

Взагалі писати про кіно складно. Хочеться одночасно і зацікавити вас, і не розкрити всього сюжету. Проте я зараз спробую...

«Справжній детектив»

Насправді Воробус не єдиний, хто за новорічні і Різдвяні свята підсів на фільми. Просто це такий період, що всі перекладачі теж вихідні і майже нічого нового не з’являлося, а писати про переглянуті серіали N+1—річної давнини нецікаво.

Але от за кілька робочих днів з’явився не лише нашумілий «Шерлок», а й свіженький переклад від UATeam — «Справжній детектив».

TPB AFK

The Pirate Bay logo Тим, хто бодай трохи цікавиться питаннями ліцензій, торентів або просто хоче дізнатися трішки історії найбільшого файлообмінника The Pirate Bay, буде цікаво переглянути український переклад документального фільму «TPB AFK».

Фільм розповідає про судовий процес над засновниками The Pirate Bay, а по ходу дії самі вони (фільм документальний — не забули?) розповідають про історію створення сайту, трохи деталей про його функціонування, про своє бачення судового процесу і ставлення до життя взагалі.

Мерці зачали ходити. То певні буде кінец світа. ©Оньо Пукас

Ледь не забув: з літніх канікул повернувся серіал «І мертві підуть» в перекладі від UaTeam

Першу серію нового сезону я подивився якраз перед від’їздом до Одеси. Чекаю на наступні!

Happy zombie-apocalypse :-)

Вічне сяйво чистого розуму

Уявіть собі, що можете вибирати які спогади залишити, а які назавжди знищити. Герої фільму можуть. Не самостійно, звичайно, а за домогою вчених. Спочатку знищуються всі нагадування про людину чи подію, а потім техніки за допомогою апаратури копирсаються в мозгах і видаляють спогади.

Мало б все стати простіше і спокійніше... Ага! Чого захотіли! По-перше: наша голова значно складніша ніж здається. По-друге: весь світ складніший (чи краще сказати розумніший) і так чи інакше розставляє на свої місця.

Це прекрасне життя

Ще одне старе добре американське кіно. Різдвяна казка 1946 року, трохи «підсолоджена», але все ж змушує замислитися

  • скільки людей прийде тобі на допомогу у скруті, чи бодай помолиться за тебе?
  • наскільки важливі ми самі і наші повсякденні вчинки для оточуючих?
  • чи справді наше повсякдення гірше ніж мрії?
  • а може, якщо бути вдячним за те що є, то з часом збудуться і мрії?

Громадянин Кейн

Чорно-білий фільм 1941 року, перша режисерська робота Орсона Велса, який і зіграв головну роль — медіамагната Чарльза Фостера Кейна.

Драматична оповідь про життя чоловіка в котрого було ніби все: багатство, хобі, робота, жінки. А йому потрібна була лише любов. І помираючи в цілковитій самотності його спогади звертаються в єдине місце де його любили.

Ніякого хепі-енду, ніякого мордобою, ніяких спецефектів — просто історія людини.

Щоденники принцеси

Ще один приклад хорошого американського кіно. Насправді два приклади, бо є дві частини з тими ж акторами, але зняті різними режисерами. Мабуть така вже карма в Walt Disney Pictures, що в них як правило фільми получаються хороші.

Сюжет: середньостатистична американська дівчина-підліток дізнається, що вона спадкоємиця трону в далекому європейському королівстві. З цього моменту все іде шкереберть — увага преси, однолітків, нове життя, нові обов’язки, нові та старі друзі і «друзі»... Коротше несолодко...

Не бійся, я з тобою

Кінокомедія, бойовик, музичний фільм — неповний перелік характеристик цієї кінокартини. Одна з небагатьох режисерських робіт відомого КВН-щика Юлія Гусмана. З впізнаваних особистостей в фільмі зіграли: Лев Дуров, Полад Бюль-Бюль Огли, Сергій Юрський.

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?