«Справжній детектив»

Насправді Воробус не єдиний, хто за новорічні і Різдвяні свята підсів на фільми. Просто це такий період, що всі перекладачі теж вихідні і майже нічого нового не з’являлося, а писати про переглянуті серіали N+1—річної давнини нецікаво.

Але от за кілька робочих днів з’явився не лише нашумілий «Шерлок», а й свіженький переклад від UATeam — «Справжній детектив».

Це серіал від американського каналу HBO, зараз більше відомого за екранізацію «Гри престолів».

Сюжет розповідає про два розслідування. Одне — давно (в середині 90-х) завершене, але матеріали по ньому знищив ураган, а друге відбувається зараз (2012 рік, здається). Злочин дуже схожий на давнішній і сучасні слідчі розпитують своїх колег-відставників про подробиці їхньої справи.

Якщо я розповім подробиці, то вам буде нецікаво дивитися. Краще розкажу про персонажа, котрий мені в цьому фільмі сподобався. Це детектив Раст Коул зразка 90-х. В 2012-му він випивоха-роздовбай, а от в 90-х — талановитий поліцейський з НАДЗВИЧАЙНО цікавими поглядами на життя.

Один фрагмент діалогу з ним я не стримався і виклав в Контакті просто під час перегляду фільму.

А от ще кусок:
— Я вважаю, що людська свідомість це фатальна помилка в еволюції. Ми стали занадто самосвідомі. Природа створила аспект природи без своєї участі. За законами природи ми не маємо права на існування.
— Це звучить аж надто, бляха, погано, Раст.
— Ми створіння, що страждають в ілюзії ніби мають своє «Я». Таке собі зрощення чуттєвого досвіду та почуття. Повні переконань і запрограмовані, що кожен щось із себе представляє. А насправді ми — ніхто.

«Веселий» чувак, правда?

Якщо чесно — наразі вийшла лише перша серія і відомо не надто багато подробиць, але мені вже цікаво. І як розвиватиметься сюжет, і ще перли «видасть» детектив Коул.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?