Межа

FringeВи вже здогадалися, що мова піде про черговий проект перекладацької спільноти UATeam, на цей раз це фантастичний серіал Fringe, який один з українських телевізійних каналів почав показувати під назвою «Грань» і припинив показ посередині першого сезону (як на мене — свинство рідкісне, вже як взялися, то могли б хоча б сезон до кінця довести!).

Починається серіал весело: ФБР розслідує надзвичайно дивні події, яким немає пояснення в сучасній науці, крім як дослідження одного вченого — Волтера Бішопа, який на сьогоднішній день вже не перший рік перебуває в дурці, оскільки під час своїх досліджень вважав, що алкоголь і наркотики відкривають надзвичайні ділянки мозку і є каталізаторами нових винаходів. Те що він свого часу понавинаходив і подосліджував в такому стані, як не дивно, ще багато разів стане в нагоді щойно створеному спецпідрозділу ФБР «Межа», у відання якого будуть потрапляти всі надзвичайні справи.

Проте на початку серіалу нашого вченого можуть випустити з дурки лише під нагляд когось з родичів. А родич у нього єдиний і теж не без приколів. Син Волтера — Пітер — дуже здібний хлопчина, який чи то один, чи то кілька вузів закінчив з відзнакою, а ще кілька дипломів просто підробив, зараз заробляє собі на життя ведучи, здебільшого нелегальний, бізнес з кримінальними колами десь на Близькому Сході.

Спецагент ФБР Олівія Данем дуже хоче розплутати загадкову справу і заради цього знаходить спочатку Пітера, а з його допомогою дістає і Волтера Бішопа. Придуркуватий доктор Бішоп виявляється досить дивним, але не менш геніальним вченим, ну і ажніяк не психом, так що назад в дурку його ніхто повертати не збирається. Пітер в обмін на повну амністію щодо своїх попередніх законних і незаконних оборудок теж погоджується співпрацювати з ФБР і вся ця трійця стає ядром підрозділу «Межа» та основними дійовими особами серіалу.

Чимдалі «Межі» трапляються все більш дивні випадки і з часом стає зрозуміло, що більшість з них якимось чином пов'язані з дослідженнями доктора Бішопа, а згодом виявляється, що його дії були причиною більшості з них. Десь в середині першого сезону виявляється, що Волтер більшість своїх експериментів проводив не сам, а з напарником, і зараз його напарник — глава мультиміліардної корпорації, якого вже декілька років ніхто не бачив, бо він веде свої справи з.... паралельного всесвіту.

Далі — веселіше. Виявляється цей паралельний всесвіт «має зуб» на наш і тут не обійшлося без участі Бішопа-старшого, ба навіть більше — в паралельному світі Америку очолює генеральний секретар Волтер Бішоп (там взагалі є майже всі двійники людей з «нашого» всесвіту)! І ще більше: про наш світ він знає вже довгенько, а розповіла йому про це колись давно дівчинка, яка навчилася пересуватися між реальностями завдяки експериментам «нашого» Волтера Бішопа — його піддослідна номер 13 Лів Данем.

Весело? Це далеко не все! Дивіться серіал — не пошкодуєте!




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?