Що буде, якщо тиждень не оновлювати блог

В кого як, а у мене з регулярністю дописів у блозі повний безлад. Зате маю маю чудову можливість подивитися по статистиці, а що власне відбувається, якщо тиждень не писати нічого.

І от що показав Google Analytics:

Google Analytics

Не відбувається нічого! Відвідувачі як і раніше заходять, щось читають. Дехто, очевидно, читає цей блог з роботи, бо на суботу-неділю є оті (на вибраному графіку помістилося два, але якщо посунути часову шкалу, то вони є завжди) помітні спади, але загальна картина не міняється.

Тому, шановні колеги, якщо хтось з вас планує відпустку і переживає за свій блог — не переживайте — нічого не станеться.

Віджети від Google+ (доповнено)

Соціальна мережа від IT-гіганта Google набуває популярності, а слідом з’являються і всі прибамбаси притаманні соцмережам: вподобання, групи, коментарі. Власне останні з’явилися в першу чергу для блог-платформи від того ж Google — Blogger, але знаючі люди додивилися, що жодної прив’язки там насправді немає і віджет можна вбудувати в будь-яку сторінку.

Для цього в потрібному місці слід розмістити наступний код:

Простий і ефективний спосіб відчутно збільшити відвідуваність блогу

Насправді він не єдиний, але заслуговує окремої уваги через ряд переваг. Також бувають різні «побічні ефекти», тому якщо відвідуваність Вашого блогу висока і Ви не бажаєте ризикувати — далі навіть не читайте.

Привіт, спамери! І бувайте здорові...

Реанімація сайту ТурПро мала один побічний ефект: про нього згадали не лише користувачі, а й спамери. Частина реєструвалися просто, щоб залишити лінк в профілі на свою сторінку — з цими ще б можна було сяк-так миритися, але раз на декілька днів пролазили злісніші екземпляри і створювали на форумі нові теми з казна-якими текстами. От вони і змусили мене шукати спосіб захисту від «нєчєловєків».

І я його знайшов!

«Нічого не зрозуміло, але здорово!»

Якось так склалося, що відразу декілька фактів зводяться до цієї фрази:

  1. Частота появи статей різко впала, а відвідуваність така ж, як і раніше.
  2. Google додав PR, Яндекс забрав ТИЦ. То мій блог став кращим чи гіршим?..
  3. Вийшов (нарешті!) JComments під нові версії Joomla. Вирішив спробувати його з 2.5-ю Джумлою. Працює. Для паралельного коментування через соціалки вирішив прикрутити компонент JLComments, який додає ще закладки «Кантакта» і «Мордокнижки». На статтях з незакритими тегами всі три коментувалки відображаються одночасно: ніякого перемикання між закладками нема і близько. Якщо позакривати теги — все стає на свої місця. Як можна залежати від такої дурниці, яка вже давно не є проблемою?...

Оригінальний дизайн. Крок за кроком.

Довелося мені останнім часом багато чого почитати і все це, в кінці-кінців, призвело до чергової серії експериментів з блогом. В результаті з’явився оцей «настольний» дизайн, а я вирішив трохи детальніше розповісти вам про етапи його створення.

Отже якщо ви теж хочете зробити власний неповторний дизайн, то попереду вас чекає:

Глобус vs Vorobus

Сайт довго не оновлюється, часом взагалі лежить... Хто частенько сюди заглядає, то здогадався, що я щось черговий раз ламаю.

На цей раз мене потягнуло в сторону «щось таке намалювати...» і в результаті з’явилася головна сторінка з отим глобусом і меню вирівняне по його контурах. В «закромах родіни» ще був варіант, де посилання кружляли по контуру глобуса, але він мені не сподобався — вони то один на одного налізали, то за контур вивалювалися — геморой, одним словом.

Але і з нерухомим варіантом вилізли приколи:

Швидкість

Сьогодні колеги нагадали про таку річ як швидкість Internet'y. Зрозуміло, що це штука дуже суб’єктивна — хтось новини читає, а хтось фільми on-line дивиться і що для першого цілком комфортно, то для другого може видаватися страшним гальмуванням.

В своїй статті я б хотів звернутися до першої категорії користувачів і дізнатися їхню думку:

РАЙ для реРАЙтерів?

Вкотре прочитав новину про те, що тепер Google буде віддавати перевагу новим статтям, пропонуючи таким чином найактуальнішу інформацію. Воно на перший погляд ніби-то й логічно, бо, наприклад, в результатах пошуку про ліки від головного болю нікому не цікаво читати статті про середньовічні методи трепанації черепа, котрі якийсь інквізитор написав в своєму блозі :-D

Жарти-жартами, але може так статися, що саме такого роду курйози і почнуть відбуватися.

Хороші новини від Яндекса і не тільки

Прочитав статтю Юри про AlexaRank і вирішив перевірити що той Альоша знає про цей блог. Виявляється звідкись знає, бо серед сайтів з якими я порівнював траплялися такі, на яких писало «No data».

Від тулбара пропонованого на сайті теж виявилася певна користь — там є фіча «Sites linking in», де можна дізнатися хто на поточний сайт посилається. Так от виявилося, що «про все і ні про що» є в каталозі DMOZ, правда не сам блог, а сателіт http://it.ban.lviv.ua/на IT-тематику, але це вже дрібниці — всі хто потраплять туди, якщо зацікавляться, то в результаті опиняться тут.

Ну і на останок я добрався до аналізатора http://cy-pr.com/, щоб перевірити чи показує він ті ж результати.it.ban.lviv.uaвін аналізувати відмовився, тому про DMOZ Сказав «Ні», з AlexaRank’ом теж не вгадав, зате показав ще одну позитивну зміну: Яндекс нарешті дав ТИЦ-10. Тепер залишилося вгадати які «позитивні» зміни вплинули на падіння PR з 2 до 1 і усунути їх.

Загалом картина мені подобається, але ще є над чим працювати.

UPD:А от і Google PR віддали! «Жись налаживаєтся"!

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?