Привіт, спамери! І бувайте здорові...

Реанімація сайту ТурПро мала один побічний ефект: про нього згадали не лише користувачі, а й спамери. Частина реєструвалися просто, щоб залишити лінк в профілі на свою сторінку — з цими ще б можна було сяк-так миритися, але раз на декілька днів пролазили злісніші екземпляри і створювали на форумі нові теми з казна-якими текстами. От вони і змусили мене шукати спосіб захисту від «нєчєловєків».

І я його знайшов!

Рішення виявилося настільки красивим, що я вирішив про нього розповісти. Мова йде про мод JScript Anti Bot написаний Семом Томпсоном. Все геніальне просто і цей мод тому яскрава ілюстрація: він додає відмітку «Я не бот» до полів реєстрації. Якщо JavaScript вимкнений (а виявляється в ботів він не підтримується!), то цю відмітку треба зняти вручну, якщо ж підтримується, то відмітка знімається автоматично і додаткове поле приховується — 99% відсотків користувачів його не побачать!

Гіпотетично цей захист дозволяє реєстрацію ботів, які підтримують JavaScript, але наразі я таких не помітив.

Отже заходьте, реєструйтеся, коментуйте. Хто бажає щось більшеньке написати, яке на статтю потягне — дайте знати — дам права адміна.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?