РАЙ для реРАЙтерів?

Вкотре прочитав новину про те, що тепер Google буде віддавати перевагу новим статтям, пропонуючи таким чином найактуальнішу інформацію. Воно на перший погляд ніби-то й логічно, бо, наприклад, в результатах пошуку про ліки від головного болю нікому не цікаво читати статті про середньовічні методи трепанації черепа, котрі якийсь інквізитор написав в своєму блозі :-D

Жарти-жартами, але може так статися, що саме такого роду курйози і почнуть відбуватися.

А статися це може через те, що різні недобросовісні SEO-оптимізатори почнуть вишукувати матеріали на популярні теми в давніших публікація, трішки(або й не трішки) міняти їх і публікувати по другому кругу. А потім по третьому і т.д. І вийде так, що хто останній написав — того Google і «підніме» вгору в результатах пошуку.

Сайти, котрі спеціалізуються на новинах, від такої зміни тільки виграють (малоімовірно знайти новину, що більш-менш схожа на теперішню), а от всі решта тематики ризикують серйозно постраждати.

От, скажімо, вирішу я написати мемуари про свій перший цифровий фотоапарат, порівняю його з іншими моделями, назву кращим по співвідношенню ціна/якість, ще якусь лабуду придумаю, Google то все проіндексує і на запит «фотоапарат ціна/якість» видасть мою сторінку як найновішу. Людина прочитає за який рік описані події і почне страшно плюватися.

І таких «ностальгічних» прикладів можна придумати скільки завгодно, і всі вони будуть тільки збивати з пантелику користувачів і викликати в них негативні емоції, а негативні емоції — то є зле.

Будемо сподіватися на добросовісність СЕО-шників, але про всяк випадок пропоную набратися позитивних емоцій про запас:



 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?