Оригінальний дизайн. Крок за кроком.

Довелося мені останнім часом багато чого почитати і все це, в кінці-кінців, призвело до чергової серії експериментів з блогом. В результаті з’явився оцей «настольний» дизайн, а я вирішив трохи детальніше розповісти вам про етапи його створення.

Отже якщо ви теж хочете зробити власний неповторний дизайн, то попереду вас чекає:

  • Перший крок — вигадати цікаву ідею і в уяві або на папері намалювати собі приблизне розташування елементів. В мене з цим було все просто — я вирішив намалювати на екрані приблизно те, що могло б знаходитися на столі, якби я писав свої нотатки не в інтернеті, а «вживу» В результаті получилося трохи не так, як задумував, але наразі нехай побуде як є, а згодом можливо ще домалюю кілька декорацій.
  • Другий крок — скачати, намалювати, сфотографувати, відсканувати графічні елементи, які плануєте використовувати на сторінці. Класну колекцію фонів я знайшов на сайті http://lenagold.ru/, листки паперу і блокнот спочатку пробував сфотографувати на справжньому столі, але знімки вийшли такі жахливі, що зрештою я відсканував листок з «логотипом» i блокнот (його ще трохи вичистив в GIMP'i), «стіл» скачав з інтернету і трохи побавився з їх розміщенням на екрані.
  • Третій крок — поскладати це все докупи, написати якийсь тестовий текст і подивитися як ця «риба» виглядає. Бажано втиснути на цю сторінку чимпобільше різних елементів, щоб відразу ж побачити як вони будуть виглядати. Це вже заготовка максимально наближена до кінцевого результату — з точністю до специфіки вашої CMS так буде виглядати ваш сайт.
  • Четвертий крок — викинути з «риби» всю тестову інформацію і на її місце вставити спеціальні маркери шаблону. Теоретично шаблон Joomla є файлом на PHP і туди можна багато чого натулити, але кажуть розумні люди, що змішувати програмування і дизайн — погана ідея, тому я просто попрописував місця завантаження модулів.
  • П’ятий крок — зробити з цього всього шаблон, завантажити його на сервер і на якій-небудь маловідвідуваній сторінці задіяти новий дизайн. Тут відразу ж вилізе специфіка CMS і знову доведеться бавитися з розміщенням елементів, як при створенні «риби», але тепер вже не ви пишете наповнення сторінки.
  • Кроки шостий, сьомий, восьмий — і так невідомо скільки — після задіяння шаблону на всьому сайті кожен компонент може мати власний «норов» і вигляд кожного доведеться підганяти, правити. Тут головне ретельно пройтися по всіх можливих і неможливих закутках і переглянути чи все на своїх місцях і в читабельному вигляді.

Звучить довго і нудно, але насправді досить цікаво, а по часу — створення цього нескладного шаблону в мене зайняло неповний тиждень (4 дні, точніше вечори). Якщо задумаєте щось грандіозне — тиждень-два цілеспрямованої роботи і все у вас получиться!




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?