Реєстрація сайту в каталогах

Нещодавно у статті про мої SEO-експерименти мені сказали, що все це до одного місця і реєстрація в каталогах нічого не дає, бо алгоритми піпіськомірок (PR та ТИЦ) помінялися.

Різне описалово в Internet'i в-принципі підтверджує цю інформацію, але все ж повністю хоронити цю ідею я не збираюся. Справа в тому, що чимало з цих каталогів є досить популярними і відвідуваними ресурсами, і я так думаю, що реєстрація в них не така вже й безнадійна справа. Це чимось схоже на SMO — залишити якомога більше повідомлень про свій ресурс людям, яким це може бути цікаво.

Само собою, що масова реєстрація — річ марудна і непотрібна, але перелопатити трохи Internet'у і зареєструватися принаймні в українських каталогах все ж спробую.

Перший знайдений ресурс — «Портал українця".

За реєстрацію просять будь-де на сайті поставити ось таку кнопочку:

[Vox.com.ua] Портал українця

Або просто посилання:

[Vox.com.ua] Портал українця

Взагалі-то для такого діла народ створює окремий розділ на сайті — «Друзі», але в мене для дружніх сайтів є rss-читалка «Новини друзів» і якщо там притулити ту кнопку, то рано чи пізно вона просто загубиться, а це буде порушенням «джентльменських домовленостей» і «Портал українця» з чистою совістю викине мене з каталогу. А стаття — це вже назавжди.

Просування нетематичного блогу

Наразі це лише мої ідеї, але, як то кажуть, проба гроші не коштує, так що з часом напишу і результати.

Отже задача така: є блог з розділу «потік думок» — в даному випадку ban.lviv.ua. За своєю задумкою він не належить до жодної більш-менш чіткої тематики, а це порядно ускладнює ті моменти, коли для різних цілей потрібно цю тематику вказати:

— реєстрація сайту в каталогах

— участь в лінкообмінних системах

От мені в голову і прийшла дурна ідея як з цими обмеженнями боротися.

Реклама на сайті. Підводні камені різних систем.

Коли Ви заводите собі блог, то попередньо щось про це читаєте і в 90% статей обов’язково знайдете згадку про те, що на блозі можна заробляти. В більшості з цих статей Вас відразу і «просвітять» як це можна робити.

Писати замовні статті — варіант, але досить нестабільний: сьогодні замовлять, завтра — ні. До того ж ще й треба орієнтуватися в тематиці — це теж як пощастить.

Рекламувати на своєму сайті свої ж товари чи послуги: щось в мене не виходть, хоча рубрика відповідна є.

Залишається розміщати в себе на сайті лінки і банери — це і стабільно і в більшості випадків досить непогано автоматизовано. Але коли Ви доберетеся до різних лінко- та банерообмінних мереж, то побачите, що в них є ціла купа обмежень:

Експерименти з CMS Joomla. Чого не варто робити.

На описаних раніше змінах я не зупинився і вирішив на додачу ще трохи поміняти розміщення елементів сайту, а саме розвантажити лівий блок в який було накидано казна-скільки казна-чого. Спеціально для цього я зробив окремою головну сторінку, а загальний блог трошки «понизив в статусі».

За початковою задумкою (і саме так спочатку це й було реалізовано) в основну частину мали поміститися:
— свіжі статті основного блогу витягнуті з нього через RSS
— свіжі «Новини друзів», теж через RSS
— список популярних статей
— 10 останніх коментарів
— TOP-5 найактивніших коментаторів

І тут з сайтом почалися відбуватися просто дикі речі...

Нововведення на ban.lviv.ua

На днях зловив себе на думці, що давненько я не експериментував з різними джумлівськими додатками в себе на сайті. От і вирішив на вихідих поглянути що новенького, корисного я можу прикрутити і що з цього виходить. Після серії експериментів дещо залишив увімкненим, а дещо потребує ще додаткового колупання в коді.

Нотатки дизайнера-початківця

Ті, хто зайшов на наш сайт не вперше помітили зміни в дизайні. Це сталося з двох причин: по-перше попередній шаблон був досить невдалою спробою відтворити шаблон Castlelab від Joomla 1.6, на якій я робив перші спроби запустити цей блог. Цей же — повністю витвір моєї уяви (наскільки здорової — судити Вам :-D ). Ну а другою причиною були зауваження в гостьовій книзі і в особистому спілкуванні про те, що кольори попереднього шаблону були місцями недолуго скомпоновані. Там же я зауважив, що дизайнер з мене ніякий, але дещо пізніше вирішив, що якщо «бути простішим», то можливо щось з того і вийде.

Цікаві досліди

На прохання читачів блогу і за наявності вільного часу блог переживає певні зміни:

  1. Коментування буде відбуватися на самому блозі
  2. З’явилися категорії статей
  3. Косметичні зміни вигляду

Якщо зараз все вийде так, як я собі то уявляю, то 1.5 Joomla не таке фуфло як я думав спочатку...

Чи складно створити блог?

Якщо Ви вирішили, що маєте що розповісти Internet-спільноті і хочете це зробити через власний блог, то Вам потрібно вирішити ряд питань.

Я напишу що, як і з яких міркувань я робив.

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?