Реклама на сайті. Підводні камені різних систем.

Коли Ви заводите собі блог, то попередньо щось про це читаєте і в 90% статей обов’язково знайдете згадку про те, що на блозі можна заробляти. В більшості з цих статей Вас відразу і «просвітять» як це можна робити.

Писати замовні статті — варіант, але досить нестабільний: сьогодні замовлять, завтра — ні. До того ж ще й треба орієнтуватися в тематиці — це теж як пощастить.

Рекламувати на своєму сайті свої ж товари чи послуги: щось в мене не виходть, хоча рубрика відповідна є.

Залишається розміщати в себе на сайті лінки і банери — це і стабільно і в більшості випадків досить непогано автоматизовано. Але коли Ви доберетеся до різних лінко- та банерообмінних мереж, то побачите, що в них є ціла купа обмежень:

Google AdSense — приємний вийняток — найпростіша і найневимогливіша система. Дозволяє розміщати рекламу буквально на щойно створений сайт, головне, щоб у Вас там не було різної непотребщини (порно, випливаюча реклама і т.д.). Також дозволяє розмістити в себе на сайті систему пошуку від Google i показувати рекламу в результатах пошуку, а також є версія для вбудовування в RSS-стрічки.

Яндекс Директ — вимагає певного рівня відвідуваності сайту.

XAP — Вимагає вказання тематики сайту (що я їм напишу???) і відмовляється автоматично розміщати лінки на сайті з ТИЦ 0.

Сапа — вимагає сайт російською мовою (хоча, здається, на це закривають очі) і наявності сторінок в індексі чи то яндекса чи то рамблера. Ну що я їй зроблю, як після місяця існування мого сайту він ще був не проіндексований??? А розміщати лінки в старих статтях вона відмовляється. Крім того основним показником для розрахунку ціни є ТИЦ, а з якої .....я їм його візьму???

Це — найпопулярніші. Решта мають ті ж запльоти, а доходи пропонують зовсім не більші.

Такі-от невеселі справи, тому наразі в мене на сторінці буде жити Гугл (за моїми розрахунками це принаймні хостинг окупить), а решта — по мірі виростання відповідних піпіськомірок :-(




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?