BlogDay — 2011

31 серпня — день блогу!

Це свято буржуї придумали в 2005 році. День вибрали не випадково — якщо мати певну фантазію, то послідовність цифр 3108 з допомогою незначних графічних правок легко можна перетворити на слово Blog.

На відміну від інших «професійних свят» блогери не йдуть відзначати його в найближчу кафешку, а розміщують в себе на блозі посилання на інші блоги і таким чином вбивають двох зайців: популяризують саме блогерство та допомагають знайти іншим сайтам нових читачів.

Я також вирішив приєднатися до цього свята, але щось з підготовкою не склалося, тому я вирішив випадковим чином вибрати сайти з каталогу UA TOP Bloggers i коротко про них написати.

Першим потрапив в поле зору Блог учителя української мови та літератури СЗШ №99 м. Львова Телішевської Лілії Степанівни «Еверест філології», який здивував мене тим, що впевнено конкурував з одіозним блогом Воробуса. Перше, що кидається в очі — досить приємний літній дизайн, статті явно орієнтовані на колег пані Лілії, але ОТЕ, що там накидано внизу — я навіть боюся описувати.

Другий — під ніком Mehanik (власне цим і привернув увагу: схожістю назви з блогом Електрика) ховається блог «Життя цікаве». Блог приємно оформлений, тематика — «про все» (принаймні на перший погляд точніше визначити не можливо). Мабуть додам собі в закладки і послідкую якийсь час за дописами на цьому сайті.

Третій — Крок за кроком до 100-річчя Пласту. Моє знайомство з цією організацією закінчилося разом з вільним часом :-) після вступу в фіз-мат ліцей, але якби на той час існував подібний ресурс — я б його читав. Цьому блогу порадив би виїжджати з майданчика my.plast.org.ua на власний хостинг — матеріалів предостатньо для окремого сайту і залишатися просто папкою серед, хоч і близьких по духу, але часто дуже кострубатих сторінок, просто немає змісту.

Четвертий — Творчість та інновації в українських бібліотеках. Час від часу доводиться бувати в бібліотеці, але щось я там ні творчості ні інновацій вже давненько не помічав, тому і вирішив заглянути що ж такого в них творчого та інноваційного. Матеріали на сайті, правда, не завжди про українські бібліотеки, але приємно дізнаватися що де-не-де і в нас можуть зробити щось по-людськи.

Ну і п’ятий — Спогади матрасника, які виявилися зовсім не спогадами, а описами зовсім нещодавніх подорожей, пригод і цікавинок. А ще чувак заядлий роверист і свого часу навіть влаштував собі веловесілля. Одним словом — цікавого і близького мені на цьому блоці хоч гать гати — просто не сподівався «на абум» знайти такий прикольний сайт.

От власне і все. Цікаво буде почитати блоги друзів — кого і як саме вони обирали «героями» свого BlogDay-2011




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?