«Блазні мимоволі»

Сьогодні мені довелося побувати на заньківчанській прем’єрі — виставі режисера Ореста Огородника «Блазні мимоволі». З самого початку стає зрозуміло, що це комедія: починається все з того, що студент музучилища — барабанщик Тарас — переїхав до батьків в невелику напівпідвальну квартиру, бо посварився з тещею через те, що та порубала його палички, коли до нього о другій годині ночі прийшло натхнення і він вирішив побарабанити :-)

Відразу ж знайомимося і з його сім’єю. Батько, Степан Заєць — актор театру, підхалтурює на дитячих вечорах клоуном, піратом, покемоном і т.д., мати — вчителька математики старших класів («...подивися що ті матолки пишуть!... 7*8 — 78»), сестра Олеся — закінчила медінститут з червоним дипломом, чекає з армії свого коханого Андрія і шукає роботу.

А ще у Степана є брат Леонтій, який живе в Росії і з яким вони не бачилися двадцять років, але регулярно переписуються. Брат пише йому, як він — генерал МНС Росії, його дружина — бізнес-вумен та пасинок — член ради директорів нафтової компанії, були страшенно зайняті облаштуванням нового триповерхового заміського будиночка: добудовували два гаражі і басейн.

А ще брат цікавиться як у Степана справи на посаді директора національного оперного театру, як справи в його дружини — проректора університету, чи доставили в їхню нову квартиру на 300 квадратних метрів меблі зі Швейцарії, що чути від Тараса — студента Оксфорду та як просувається бізнес в Олесі — власниці стоматологічної клініки в Австрії. Вся сім’я, звісно ж, не розуміє в чому справа і Степан змушений зізнатися: він двадцять років писав братові різні небилиці із заздрощів до його — Леонтійового — достатку.

Є лише одна проблема: в останньому листі брат написав, що приїжджає в гості....

Далі розповідати марно — то треба бачити! Отримаєте МОРЕ задоволення!

P.S.: Завдяки «Блазням» в мене з’явилася нова фраза-паразит: «Але ж то є хамидло!»

P.P.S.: Я дуже здивувався, коли в програмці побачив фотографії з зовсім іншими акторами. Афіша на сайті дещо прояснила: виявляється виставу грає два акторських склади. Мені трапився той, що з Янушем Юхницьким в головній ролі. А ще прізвище головних героїв на сайті чомусь не Заєць, а Конопелька. Може версії різняться не лише складом... Якщо хтось потрапить на «Блазнів» з Орестом Гардою в ролі Степана — відпишіть, будь ласка. Цікаво ж...




Boykot!
 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?