Як застудитися влітку

Літо набрало обертів, температура за вікном, буває, перевалює за позначку 30 градусів, здавалося б яка тут може бути застуда, але чомусь застуджених людей навколо не менше ніж взимку, восени або навесні. Давайте подумаємо чому так відбувається і як цього уникнути.

Самостійно застудитися є два способи:

1)потрапити під перетяг

2)намокнути під дощем

А якщо їх скомбінувати, то взагалі можна запалення легень схопити.

Несамостійно — посидіти в приміщенні з застудженою людиною — кілька пчихів і всі мікроби ваші.

Загалом застуда штука неприємна, тому її краще уникати. Зробити це можна дотримуючись простих правил:

1) для охолодження приміщень використовувати кондиціонери, а якщо їх немає, то на час перевітрювання виходити з тої кімнати і не підставлятися під перетяг

2) якщо від фізичних навантажень Ви спітніли чи просто занадто розігрілися, постарайтеся якомога швидше потрапити в закрите приміщення і «відсидітися» доки Ваш стан нормалізується. В жодному разі не мийтеся холодною водою — крім застуди різка зміна температури може негативно вплинути на Ваші судини — нерідко після таких невдалих експериментів можна побачити невеликі крововиливи. Тим більше не можна пити холодну воду — застуда при цьому найменша проблема, а справді серйозним ризиком є спазм судин, який в результаті призводить до зупинки дихання — все відбувається за декілька хвилин — ніяка «Швидка» не встигне доїхати!

3) якщо Ви потрапили під дощ без парасольки — якомога швидше добирайтася додому і переодягайтеся в сухий одяг. Не зашкодять гаряча ванна і гарячий чай або суп.

4) уникайте тривалих контактів з застудженими людьми. Зазвичай радіус розповсюдження бактерій невеликий, лише при чханні він зростає до 2-3 метрів, та й гинуть вони в повітрі досить швико, так що достатньо при розмові з хворою людиною дотримуватись певної дистанції і не дозволяти щоб на Вас начхали ;-)

Бережіться і будьте здорові!




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?