Хто такі лабухи

Чесно кажучи сьогодні не збирався нічого писати — ідей було нижче плінтуса, але надвечір заліз в «Кантакти» і в одного з друзів побачив аудіозапис знайомої пісні, але виконавець був вказаний якийсь зовсім не той. Я вирішив послухати «нове» виконання і так насміявся, що вирішив, що про це варто розповісти.

Прикол в тому, що на записі якийсь чувак просто перекрикував оригінал. Мушу віддати належне — голос в хлопаки більш-менш нормальний, але в окремих місцях «не тягне». Також, скільки він не старався, але досить часто з’їжджав по темпу і тоді проривався оригінал.

Непоганий голос, багато старання і презентабельна назва навели мене на думку, що це витвір людини з тих, кого в простонародді (та й у власній тусовці) називають «лабух»

Лабухи — то такі прикольні чуваки, котрі лабають музику в генделиках, ресторанах і на весіллях. Частіше за все, хоча зовсім не обов’язково, в них є якась музична освіта — в кого школа, а в кого і училище, а то й інститут культури і мистецтв. Природний відбір, в бізнесі знаний як конкуренція, в цій сфері теж діє, тому в більшості лабухів досить хороші голоси, але, як правило, недостатньо хороші для великої сцени.

Лабухи бувають лінивими і не дуже. Ліниві качають фонограми з Internet'y, а ті що не дуже — пишуть самостійно. В будь-якому випадку і ті і другі дуже рідко під час виступу грають на своїх інструментах, зате «ізображають» — актори театру могли б позаздрити. Є, щоправда, ті, кому «ізображати» набридло і починають все-таки грати наживо. Ті хто втримається і не зірветься назад на фонограми часто стають досить відомими, принаймні в регіональному масштабі.

Деякі з відомих гуртів починали свою діяльність як лабухи на весіллях — ті ж «Соколи», наприклад. Другий приклад — герой сьогоднішньої історії — коломийський гурт «Дзвони», пісню якого за фонограму взяв чувак зашифрований під назвою Гурт «Кристал" (напевно на честь горіляки «Кристал»). Пропоную Вам послухати це творіння.
(фанфари!!!!) Пісня «Загадкова дівчино» у виконанні гурту «Кристал":

І, звичайно, для порівняння — оригінал від гурту «Дзвони»

Я дуже тішуся, що є люди, які хочуть співати українською, але ж має бути якась внутрішня самоцензура — якщо в тебе вийшло гірше, то або викинь його або постарайся і зроби краще, але не сунь людям туфту!

P.S. Хорошу інструкцію зі встановлення аудіоплеєра можна знайти тут.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?