Програми для «ВКонтакте» і чому я їх не раджу використовувати...

VKontakte Якщо зараз по перших трьох словах з назви статті дати пошук в Google, то Вам знайде стільки пропозицій, що й за тиждень всіх не перепробуєте. Різні лайфи, даунлоадери, малювалки графіті, підмінялки фотографій — їх розвелося стільки, що просто рябить в очах.

Єдине чого не говорять вам 90% розробників цих програм — навіщо вони насправді зроблені. Бо тоді ви їх викинете... Бо основна задача цього всього «псевдопомагайлова» — крадіжка Ваших паролів і розсилка спаму від Вашого імені.

Не буду категоричним — є серед них і справді безпечні, зроблені виключно для полегшення Вам певних операцій, але їх меншість і визначити хто з них who надзвичайно важко, проте для початку давайте спробуємо розібратися у чому саме нам «допомагають».

Єдина справді варта уваги опція — скачування музики та відео. Але відкрию Вам «страшну таємницю» — як тільки повзунок прогресу завантаження дойшов до кінця, то відео чи звуковий файл ВЖЕ потрапив на Ваш комп’ютер і, швидше за все, лежить десь на жорсткому диску — там де Ваш бровзер зберігає кеш (хіба би Ви примусово вимкнули кешування файлів, але таким ніхто не займається, бо кеш — то є гуд!). Вам залишається лише переписати його в інше місце, бо кеш — штука тимчасова і досить захаращена і, якщо Ви не перепишете файл відразу після скачування, то найімовірніше просто не знайдете його потім. Само собою цей метод стосується не лише відео і музики vkontakte, а підходить і для будь-якого іншого сайту.

Друга, невідомо наскільки корисна, але загалом непогана річ — перегляд закритих сторінок. Знову відкрию «страшну таємницю» — якщо користувач заборонив щось показувати, то Ви його і не побачите. Всі без вийнятку «взломи» базуються на неуважності користувача. Адже більшість вважає, що достатньо закрити головну сторінку і вже ніхто не зможе перейти на інші (список друзів, стіна, відео, нотатки і т.ін.). Так, справді, ніхто не зможе перейти, але ж завжди можна зайти на пряму адресу, яку неважко написати самостійно по аналогії з відкритими сторінками.

Певний час були популярними «перероблялки стіни» на старий стиль. Та зайдіть на durov.ru і дивіться на стару стіну, зроблену власноручно Павлом Дуровим і робіть з нею все, що Вам подобається. До речі на тому ж durov.ru є рубрика, яка відсутсутня на основному сайті — Ви можете переглянути хто додав у закладки Вас, якщо, звісно, це Вас цікавить.

З корисного функціоналу — все! Залишаються якісь там малювалки і випендряловки, які Вам нічого не полегшують і не спрощують. Ризикувати заради них своїм паролем чи ні — Ваш вибір.

А наостанок я зроблю штуку в стилі одного мого колеги і остаточно заплутаю Вас — я напишу якими приблудами до «Контакту» я користуюся :-) Їх дві.

Перша — плагін до бровзера під назвою vkOpt. Існує для бровзерів Opera, Firefox, Chrome, Safari. Фактично є JavaScript-кодом, який генерує додаткові елементи керування безпосередньо на сторінці «Контакта». Створює нормальні лінки на скачування музики та відео, для кожного користувача дозволяє переглянути «недозакриті» частини сторінки, дещо переробляє нібито для зручності, дещо з цього справді зручно. Паролі не краде, бо не може. В підозрілій діяльності не помічений. Думаю, оскільки код JavaScript’овий, то при спробі розробників щось туди всунути грамотні люди це помітять.

Друга — «тринділка» quitIM. Загалом нічого особливого не вміє: читає і відправляє приватні повідомлення, та присилає повідомлення про новини. В новинах є «фішка»! Очевидно технічна реалізація додавання фотографій на сайт є місцями кривувата, а тому при додаванні фото в закритий альбом вони якийсь час є загальнодоступні. Якщо в цей момент у Вас ввімкнений qutIM, то він пришле Вам новину «Користувач Вася Пупкін додав нове фото» і лінк на зменшену копію! По структурі лінка можна відновити шлях до альбому, але контакт чесно скаже Вам, що альбом закритий. Зате Ви можете переглянути зменшені копії. Ще можна поприколюватися з друга — скинути йому лінк на закритий альбом, похвалити які там в нього класні фотки :-), сказати яка Вам найбільше сподобалася (зменшені копії Ви ж бачите!). Словом є місце для фантазії.

Ну і «на закуску» здам Вам ще один корисний ресурс, який дозволяє непогано розважатися в соціальній мережі. Не знаю як до Вас, а до мене час від часу «стукаються» в друзі різні невідомі мені люди. Є на просторах Internet’y один ресурс, який може змусити їх обходити Вас десятою догогою — це сайт http://nomer.org/allukraina. На ньому зібрана база даних мешканців всієї України. Актуальність її — десь на 95-96 роки, але нам згодиться. Отже, якщо до нас у друзі набивається особа, яка вказала більш-менш достовірні дані, то беремо ці дані, вносимо в поля пошуку і, з великою імовірністю, все-таки знаходимо точну дату народження, повне прізвище, ім’я та по-батькові, а також адресу та телефон, які, щоправда, на відміну від всього решта моли до сьогодні змінитися. А далі як в тому анекдоті:

-А не влом тебе Вова Путин отвечать в чате на вопросы разных неизвестных людей?
-Отвечу тебе, Петр Васильев, семдесят шестого года рождения, проживающий в городе Челябинске на улице Строителей, дом восемь, квартира три — не влом!

Уявіть собі реакцію людини, яка впевнена, що Ви її не знаєте, а натомість отримує у відповідь подробиці про себе :-D :-D :-D Маєте шанс заробити репутацію або КГБіста або екстрасенса.

Удачі!




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?