Internet-халява

Вітаю, шановне панство!

Так сьогодні зірки на небі склалися, що потягнуло мене на пошуки халяви в Internet'i. І так сталося, що приблизно з одного напрямку мені «прилетіло» відразу дві халяви. Спочатку в фейсбуковських новинах одного з аторів «Українського інтернету» я побачив повідомлення про акцію від нової мережі віртуальних платежів VirtaPay, а потім побачив, що в статті на самому ukr-net'iтой же автор пропонує всім бажаючим запрошення в соціальну мережу Google+.

Я скористався обидвома можливостями і зараз коротко опишу, хто є who...

Почну з більшої халяви — сервісу VirtaPay. Сервіс молодий і потребує залучення учасників для популяризації. Тому кожному новому користувачу зараз нараховується $100 бонусу і вони зачисляються до «ранніх пташок» — EarlyBird і, сподіваюся, в майбутньому будуть мати якісь преференції ;-). На даному етапі роботи сервіс не дозволяє конвертувати внутрішні долари в іншу віртуальну чи реальну валюту, зате на самому VirtaPay вже є чималий список того, що можна придбати за їхню віртуальну валюту. Насправді це все товари та послуги виставлені на продаж самими ж учасниками системи. На етапі тестування всі учасники належать до категорії неавторизованих продавців і мають обмеження: не більше 5 товарів, кожен вартістю не більше $25. З часом це, очевидно, також зміниться.

Оскільки на сервісі діє реферальна система, то кожному, хто зареєструється за моїм реферальним посиланням (а в статті вони всі такі ;-) ) до початкового бонусу VirtaPay я додам

першим 10 — $10
наступним 50 — $5
і наступним 200 — $1

Доки сайт не дозволить конвертацію в реальні гроші є всі підстави вважати його черговим лохотроном, але наразі є зміст поспостерігати за його розвитком.

Друга халява — запрошення в Google+. Це зовсім не прибутково, навіть віртуально, зате цікаво. Цікаво, що ж такого начудив Google, чого немає в інших. На перший погляд — соціалка як соціалка: заповнюєш дані про себе, додаєш фотографій, бавишся в ігри, запрошуєш друзів. А от на друзях починаються відмінності: їх можна поділити на кола, наприклад «однокласники», «співробітники», «родичі» і чітко розділяти що кому Ви пишете. Це логічно, бо навіщо, наприклад Ваши однокласникам бачити обговорення робочих питань, а співробітникам — Ваші плани на відпочинок (ну хіба щоб подратувати тих, кому до відпустки ще далеко :-) ).

Друга значна відмінність — відеокімната. Чат є у всіх соціалках, де я бував, а от звуку і відео я ще ні в кого не знаходив. Доведеться роздобути десь веб-камеру або напроситися в гості до когось, хто її вже має і спробувати як то воно виглядає.

І ще одна цікавинка — кнопка від Google «+1», яка до цього функціонувала просто як рекомендація для пошукового алгоритму Google, після реєстрації в Google+ стала аналогом «Мені подобається», «Це цікаво» і т.ін.

Ось посилання за яким можна зареєструватися в Google+. До речі: підозрюю, що для реєстрації в Google+ Вам GMail'івський обліковий запис теж знадобиться, хоча не впевнений. Мій прив'язало автоматично, але він в мене вже був, а от чи дасть зареєструватися без нього? Спробуйте хтось і відпишіть.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?