Листи щастя

Що таке «листи щастя» знає мабуть кожен з Вас. Ще на початку 90-х років в поштовій скринці або просто в під’їзді можна було знайти лист приблизно наступного змісту:
«Розішли це N+1 людині і тобі буде щастя. От Вас Пупкін відправив і йому було щася, а його сусід Пєтя не відправив і простудився.» І більше нічого, тобто ніякого смислового навантаження такий лист не ніс.

А люди в той час були помішані на НЛО, Вангах, Джунах, Кашпіровських, Глобах, уринотерапії, МММ-ах, гербалайфах і мало хто розбирав що з того справжнє, а де просто наколка. І получався парадокс: серйозні люди, в серйозних установах на друкарських машинках, або перших принтерах-ксероксах передруковували і розсилали отаку ахінєю...

З популяризацією Internet'у листи щастя перекочували в електронну форму — так дешевше і швидше.

Спочатку їх зміст був незмінним — розішли і буде тобі щастя, а не розішлеш — торба. Змінилося і відношення — паперові навчили. Тепер все це однозначно сприймається як прикол, але через те, що переслати ту ж електронку комусь іншому це справа кількох кліків, такі речі і далі продовжують своє існування. Найбільше мене потішив лист з кількістю переадресацій в деклька сотень, де приблизно половину, а то й більше переадресацій супроводжується коментарями типу: «розумію, що маразм, але ТАКИЙ ланцюжок шкода переривати», «Ланцюжок супер! А давайте я віддам ще друзям в Казахстан!», (крім того трапляється Білорусь, Прибалтика, Росія, Україна, десь трохи Німеччини). Одним словом люди просто продовжують прикол.

Ну а найновіший вид листів щастя — це презентація або відеоролик, на кшталт цього


де крім обіцянок-цяцянок пишуть також якісь розумні цитати, все це супроводжується приємною музикою і гарними картинками, та й частину про «якщо не перешлеш — гайки тобі» зазвичай вже не пишуть.

Також зазвичай це досить об’ємна річ, тому по пошті чи інших електронних комунікаціях просто перекидають лінк на сайт, де людина вже дивиться «рецепти щастя».

Також все це стало модно називати мантрами, сутрами, добре хоч не камасутрами :-)

У випадку з паперовими листами цей маразм був вигідний пошті. Кому він вигідний зараз — важко сказати, але раз таке явище існує, то комусь це потрібно...




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?