Передача води по витій парі!

09.05.2012 Микола

Отаке буває! Це не вигадка. Повернулись ми 2 травня з села додому, сів я за комп’ютер, а під модемом (він же ADSL роутер) досить велика калабанька. Перша думка: Може дружина поливала квіти? Але засада — нема біля компа квітів. Ну розслабився, витер воду і забув. Сьогодні дружина дзвонить мені на роботу і каже: «вода під модемом».

Це була амбула, а тепер преамбула. Стоїть в мене D-Link DSL-2640U і на нього приходить інтернет, а до нього підключені мій комп’ютер і сусідовий (щоб дешевше було). Сусід живе на другому поверсі і вита пара заведена просто через вікно.

Раніше такого не було, а тепер, напевно, десь протерлась загальна ізоляція і в неї почала затікати дощова вода, яка спокійнісінько витікала собі прямо мені на стіл під модем і так делікатно, що навколо було все сухо і здавалося, що в модемі щось потекло (здоровий глузд мені підказував, що такій кількості води там ніде взятися, та й модем працює). Сьогодні падав дощ і моя дружина побачила як з ізоляції мережевого кабелю капає вода.

Таке просте пояснення цього містичного явища. Я прийшов з роботи і подумав, а що йому зробити за то. Досліджувати де пошкоджена ізоляція було ліньки (та й не дуже просто) і я вирішив цю проблему рукоприкладством, а саме зрізав кусок ізоляції з кабелю біля свого вікна.

P.S. Не даром мудрі люди кажуть: «В фізиці все можливо».




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?