Made in China

Даним-давно, ще в січні місяці, коли снігу було значно менше ніж зараз, а гарного настрою значно більше, натрапив я на китайський internet-магазин DealExteme, в якому знайшов цілу купу цікавинок і дещо навіть замовив. Спочатку я пробував оплатити замовлення через картку одного відомого банку, але його не менш відома система internet-банкінгу вперто відмовлялася дозволити моїй кредитці on-line розрахунки (десь 5 днів я перевіряв, але здається вони не дозволені і донині). Довелося спробувати чи годиться моя зарплатна картка для такого діла. Годиться. До кінця дня я вже бачив в системі замовлень DealExteme статус «Payment Confirmed».

Але на цьому пригоди не закінчилися.

Поки відбувалися всі шаманізми з розрахунками настав лютий і доки справа дійшла до комплектування мого замовлення в Китаї розпочалося святкування їхнього традиційного Нового року, що означало припинення діяльності магазину на цілий тиждень. Претензій до цього періоду немає і не може бути — вони заздалегідь попередили про все на своєму блозі.

Потім замовлення ще зо два тижні комплектувалося, бо на складі не було кард-рідера і чекали на поставку від виробника. Нарешті я зв’язався зі службою підтримки і попросив відправити замовлення в два заходи: спочатку те, що є в наявності, а кард-рідер — потім, коли з’явиться. В результаті 28 лютого пішла основна посилка, а через три дні — кард-рідер.

Коротше кажучи: лютий був на всю голову дурнуватим місяцем.

А найсмішніше те, що цей самий кард-рідер я купив не те щоби «для ха-ха», а, скажімо так, для перевірки певних кармічних властивостей одного комп’ютера.

А ще смішніше — сьогодні приїхав саме відправлений пізніше кард-рідер, а основна частина замовлення все ще десь мандрує.

Виглядає це чудо техніки ось так:

кард-рідер

До комп’ютера під’єднуються: SATA, живлення, USB, аудіо і два термодатчики. Крім роз’ємів виведених на панель є ще два для підключення вентиляторів (як назло жодного керованого вентилятора для тесту під руками немає). У ввімкненому стані це все виглядає ось так:

кард-рідер

Про результати роботи девайса на «кармічному» комп’ютері напишу трохи згодом, а на моєму — все, що вдалося перевірити працює «на ура».

Ну і для повноти опису бракує переліку функціоналу цього чуда китайської електроніки:

  • кард-рідер на картки CF, CF11, MD, MS, MS Pro, MS Duo, MS Pro Duo, XD, TF, M2, SD, Micro SD, SDHC, Mini SD, MMC
  • 4 USB порти
  • виходи на мікрофон та навушники
  • eSATA порт
  • індикатори двох температурних датчиків
  • індикатори та регулятори швидкості обертання двох вентиляторів



 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?