Персональна бухгалтерія, невеликий фін-стрип і його аналіз

Колись десь прочитав, що людина, яка записує свої фінансові операції, значно розумніше поводиться з грошима. А оскільки в кінці червня в мене намалювався невеликий мінус і довелося просити гуманітарної допомоги в батьків, то ідея позаписувати свої прибутки/видатки була витягнута з довгого ящика, запхана в примітивну таблицю LibreOffic'овського Calc'a (Linux rulez!) і якщо не щодня, то раз на два-три дні я справно заносив туди скільки, за що, звідки і куди. В процесі таблиця стала не такою примітивною — тепер вона ГАВтоматично показує скільки і де (в кишені, на картці) в мене залишилося, скільки заробив, скільки витратив і т.д.

Не знати чи получилося в мене від того тратити гроші розумніше, але трохи даних для роздумів назбиралося.

Почну з хорошого — з доходів:

Їх я умовно поділив на дві категорії

  1. «зарплата» — гроші отримані за заздалегідь обумовлені роботи. Це не лише зарплата сама по собі, а й «регулярні» халтури — 4080 грн.
  2. «халтура» — роботи-«нежданчики», які з’являються після дзвінка типу «Альо! В вмене тут така-от фігня сталася... Зроби щось...» — 270 грн.

Друга категорія стовідсотково пов’язана з переустановкою і діагностикою Windows'а, тому щиро вдячний всім, хто цим глюканатом користується — шість з гачком відсотків моїх доходів приходить від вас.

Видатки я ділив трохи детальніше:

  1. Зв’язок — мобільні, стаціонарний, internet — 220 грн.
  2. Речі — все те, що залишається «на ґаздівстві», можна побачити, покористуватися і т.д. — 430 грн.
  3. Подарунки — по-ідеї ті ж речі, але мені вони не залишилися (хоча я, звичайно, можу прийти до племінниці і побавитися тим слоником :-) ) — 175 грн.
  4. Облаштування хати — теж по-суті «речі», але пишу окремо, бо такого роду витрати явно не систематичні — 1500 грн.
  5. Їдло — все їстівне і питне (в т.ч.морозиво і пиво, щоб не перевіряти як ті люди живуть в Республіці Чад) — 740 грн.
  6. Маршрутки по Львову — 10 грн.
  7. Поїздка на Бакоту — 280 грн.

Нескладні підрахунки показують, що до серпня моя кишеня розтовстіла майже на тисячу гривень(І це є гуд!!!), при цьому оборот трошки не дотягнув до восьми тисяч.

Ті ж нескладні підрахунки показують, що приблизно 67% грошей залишаються в тому чи іншому вигляді, 17% ідуть в унітаз, а 16% взагалі «в небо».

Така-от арифметика. Подивимося що получиться в серпні.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?