Про футбол і не тільки...

Обіцяв я колись Воробусу, що буду коментарі до його статей писати статтями на свому блозі — отримуйте перший екземпляр: сьогодні Ігорко в себе на сайті дуже розпачав, що не зміг подивитися якийсь-там футбол по телевізору. А мені набагато цікавіше інше запитання: Чого всі носяться з тим футболом як з писаною торбою? Що нема інших видів спорту? Чи чим більша «толпа» бігає по екрану тим цікавіше???

От пам’ятаю за совка навіть шахові турніри транслювали, а зараз що? Крім футболу і боксу нічого і не подивишся. Хіба короткі огляди в новинах або тільки на супутникових і кабельних каналах. Ну ще щось проскакує під час олімпіад. Все!

Ну бокс — це ще зрозуміло: Клички національна гордість! Їх будуть показувати доки вони будуть вигравати. А футбол-то чого??? На всю Україну реально 2-3 команди гру яких не нудно дивитися і то коли між собою грають, але, строго кажучи, до чого тут Україна? Бігає купа якихось чумардосів різного ступеню чорноти — не розбереш хто грає: Україна чи якась-там Куба або Бразилія.

І це при тому, що в одному лише Львові є як мінімум дві потужні школи: водне поло і стрільба з лука. А може і більше, просто про цих я десь випадково почув, а про всіх решта ні. А скільки ще таких осередків «непопулярних» видів спорту є по Україні? Підозрюю що десятки, якщо не сотні!

Чому ж іде така цілеспрямована пропаганда футболу (навіть урок спеціальний в школі зробили)? На мою думку вся справа в тому, що наша держава тільки спить і дивиться як побільше грошей зекономити. Для тренувань з футболу що потрібно дітям дати? М’яч, поле і ворота. Якщо ту ж кількість дітей тренувати грати хоча б в теніс, то потрібно значно більше: кожним двом або чотирьом — окремий спеціально обладнаний корт, ракетки, декілька м’ячиків. Про хокей страшно і згадувати: крижана площадка, ковзани, ключки, захисні щитки, шайба...

Підозрюю, що все це хтось там наверху дуже добре підрахував і вирішили: на кожному куті трубити яка це крута гра футбол і тупо «гасити» всі згадки про інші види спорту. Коли про них мало хто буде знати, то й мало будуть записуватися в різні секції, а мало дітей в секціях — можна трохи позакривати, а трохи недофінансовувати, мовляв «неперспективні ви...».

Залишається сподіватися на ентузіастів, а на професійному рівні — на рекламодавців.

Така-от невесела картика вимальовується...

Ще є відео в тему:




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?