Перевернуте зображення з камери на ноутбуку ASUS A7Useries

Глюки, глюки і ще раз глюки... Схоже це все, чим може порадувати користувача Windows. Черговий прикол підсунув ноут з XP-юшкою, який донедавна показував все класно, а декілька тижнів назад почав перевертати зображення з камери. Ноут ASUS A7Useries, камера D-MAX, драйвер качався з Internet’у спеціально під неї і зо два роки пропрацював нормально, а тут — на тобі! Сюрпрайз!

Загалом такий прикол з камерою в ASUS’ах — річ досить відома і описана на багатьох форумах, але вирішення там здебільшого вказується одне — ставити правильний драйвер.

Але є на світі добрі люди, які не полінувалися пошукати інше рішення і на одному з форумів я таки знайшов його: виявляється в цих камер є ціла купа настройок через реєстр і серед них є декілька параметрів зі словом flip, які власне і відповідають за перевертання зображення по горизонталі та вертикалі. Швидше за все, що настройки досить загальні, бо хоча основна частина ключа реєстру в мене співпала

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{6BDD1FC6-810F-11D0-BEC7-08002BE2092F}\

далі все було зовсім не там, де його знайшов дописувач того форуму.

Найцікавіше, що параметр називався AutoFlip Vertical, тобто по логіці він активує якийсь алгоритм автоматичного визначення орієнтації. Як би там не було загадкою за сімома замками навіки залишиться відповідь на питання чому той параметр змінив своє значення...

Для чого взагалі можуть бути потрібні такі налаштування? Швидше за все одну і ту ж матрицю різні виробники використовують для камер з різною оптикою і в одних ситуаціях зображення потрапляє на сенсор перевернутим, а в інших — ні. От і ввели параметр налаштувань, який на програмному рівні при потребі виправляє картинку.




Boykot!
 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?