Як заробляти не зустрічаючись з податковою?

Мабуть кожна людина має якісь ідеї щодо того як можна би було заробити десь «наліво» копійчину-другу, але дуже багатьох відлякує перспектива спілкування з різними перевірками, оформлення різних документів, звітів, різноманітні процедури реєстрації і інше бюрократичне багатство, яким нас щедро забезпечили наші законодавці.

З іншої сторони — якби контролювали всіх і вся, то в нас половина держави працювала б в контролюючих органах.

Отже давайте розглянемо варіанти, коли ж саме ми можемо покласти грошики в кишеню і не перейматися спілкуванням з різними інстанціями.

Варіант перший — найпростіший — Ви виконуєте роботу для іншої людини. Взаєморозрахунки між фізичними особами (не підприємцями!!!) не оподатковуються, оскільки вважається, що податки з цих грошей сплатив той, хто отримав їх «офіційно», тобто як заробітну плату, переказ, спадщину, подарунок, і т.ін.

Варіант другий — мінімально-паперовий — для виконання робіт замовник наймає Вас по трудовому договору. В цьому випадку Ви просто отримуєте заробітну плату, а подання всіх звітів, декларацій і відрахування податків повинна зробити бухгалтерія замовника.

Варіант третій — віртуальний — заробіток Ви отримуєте через WebMoney, PayPal чи їм подібні системи. Якщо Ви схочете отримати гроші готівкою, то доведеться мати справу з нашими банками і, відповідно, всі відрахування повинні оформити і сплатити вони, а якщо Ви за ці гроші придбаєте товар, то при ввезенні на територію України Ви сплатите мито. Інші податки з Вас не стягуються, оскільки де-юре Ви і заробили і потратили ці гроші за кордоном.

Незаконні способи розглядати не будемо — при їх використанні доведеться спілкуватися з правоохоронними органами, а це навряд чи краще ніж з податковою :-)




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?