Зарплата в конверті

В магазині жіночка кричить:
— Люди!!!! Грабують!!!!!
Збіглися охоронці, хтось викликав міліцію, питають її:
— Що сталося?
— Та я тут як зрозуміла, що 1/5 вартості держава забирає як ПДВ, а за де-які товари ще й чималий акциз і заплатити за це все потрібно зарплатою половина з якої вже пішла на податки — от я й не витримала...

Як то кажуть «в кожному жарті є доля жарту»...

Більшість причин чому зарплата в конверті є актуальною цей анекдот показує досить непогано: держава на кожному кроці дере гроші, супроводжує це все жахливою бюрократією і в результаті за ці гроші купка «вибраних» літає службовими вертольотами на службові дачі, живе в шикарних готелях і лікується на елітних курортах, а крихти що залишаються віддаються на «дерибан» по всій вертикалі влади і людині, яка ці гроші насправді заробила, залишаються жахливі засмічені місця відпочинку, покоцаний громадський транспорт, який їздить по таких же покоцаних дорогах... Та все, що мало б бути зроблено за наші податки знаходиться в катастрофічному стані.

За «білу» зарплату нам обіцяють гідні пенсії. За двадцять з гачком років незалежності пенсіонери (крім тих же «вибраних») ніколи не мали цієї гідної пенсії, а я повинен повірити, що от в мене вона буде. А крім того: хто мені пояснить чим відсотки з банківського депозиту відрізняються від тої ж пенсії? І депозит я зможу в спадок передати, а як мене, не дай Бог, трактор переїде, то все, що держава збирала на мою пенсію вона покладе собі в кишеню (в чиї кишені це все йде насправді, я сподіваюся, зайвий раз пояснювати не треба).

Байки про соціальний захист і умовно-безплатну медицину та освіту теж не виправдовують наш фіскально-бюрократичний безпредєл.

А мораль цієї історії така: зарплата в конвертах не зникне від того, що за неї буде «щемити» податкова. Вона зникне тільки тоді, коли держава почне робити за наші податки справді щось вагоме і зменшить обсяг бюрократії. Коли процес буде простий і результативний, тоді він перестане викликати відразу; тоді ті незначні ризики, які є від «конвертованої» зарплати, стануть більшим «гемороєм» ніж її легальне оформлення і проблема зникне.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?