Шварцбух на Сихів

Підкинули мені добрі люди завданнячко — назбирати інформації про Сихів. Як не дивно — завданнячко зовсім нетривіальне — пошук Гугла крім Вікіпедіїнічого змістовного не видає, а там, в свою чергу, інформації — кіт наплакав. Що казати, якщо там досі вказана адреса райадміністрації на Зубрівській, замість проспекту Червоної Калини 66.

Але по крихтах трохи з російської, трохи з української вікіпедії, ще щось з сайту міськради вдалося зібрати такі відомості:

Територія увійшла в склад Львова в 1942 рішенням німецької влади, і в 1952 році — радянської, детальний план району був вперше розроблений в 1965-66рр., перші мікрорайони почали будуватися в 1979р., як окремий район виділений в 2000 році.

Площа Сихівського району – 1756,7 га., чисельність населення району станом на 01.01.2010 року становить 150 971 осіб.

На території району розташовано 1677 житлових будинків, загальною площею 4409,52 тис.м2, а також 108 вулиць, 1 проспект, 1 майдан, протяжність яких складає 106,5 км., 2 парки («Залізна вода» та «ім. Папи Римського Івана Павла ІІ»), 1 лісопарк «Зубра», 5 скверів.

Діють 6 греко-католицьких церков: Різдва Пресвятої Богородиці, Пресвятої Трійці, святого Архистратига Михаїла, Зіслання Святого Духа, Введення в храм Пресвятої Богородиці та Собор Івана Хрестителя. Також діє Церква святого рівноапостольного князя Володимира Великого (УПЦ-КП), Церква святого пророка Іллі (УАПЦ) та Церква святого рівноапостольного князя Володимира Великого (УПЦ-МП).

Також тут розташовані Дім молитви Євангельських християн-баптистів № 2, Дім молитви Християн віри євангельської «Голгофа», Дім молитви Адвентистів сьомого дня № 3, а також Зал Царства Свідки Єгови.

На території Сихівського району функціонує 41 заклад освіти, а також Дитяча школа народних мистецтв, Центр дитячої та юнацької творчості МЖК-1, Дитячий центр туризму, спорту та екскурсій, Дитячо-юнацька спортивна школа №3 та дві музичних школи, одна з яких вже відсвяткувала своє 20-річчя.

Житловий фонд району обслуговують 8 комунальних підприємств та понад 70 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Якщо можете підкинути ще якусь цікаву інформацію буду дуже вдячний.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?