Топ-10 програм, які я хотів би бачити на КПК чи смартфоні

alt

Кілька днів тому я писав статтю для проекту по мобільних технологіях, матеріалом для якої став мій власноручний тест телефона Motorola CLIQ XT. Загалом матеріал вийшов досить похмурий, але виною тому не якісь там недоліки Android’a чи дизайну пристрою, а надзвичайно недоречний набір установлених за замовчуванням програм.

Особисто я під руками хотів би мати:

1. Простенький менеджер фінансів. Щоб дозволяв записувати прибутки і витрати — ніяких більше прибамбасів. Люди, які користуються такими програмами у відгуках пишуть, що це дозволяє помітно знизити витрати. Не дуже зрозуміло чому так відбувається, але ефект однозначно позитивний.

2. Планувальник задач інтегрований з адресною книгою. Скажімо в друга не день народження, а іменини — я про це також хочу отримувати нагадування. І тип нагадування я собі хочу задавати: музика, відео, прикольна анімація, програма. В смартфоні непогано б було, щоб на дзвінок теж можна було вказати тип події (при дзвінку з роботи автоматично віддалено запустити діагностику обладнання і за кілька секунд впевнено відповісти: «Все працює нормально» або «Так, мені відомо про проблеми на такому-то сервері").

3. Менеджер підключень. Якщо на вибір є Wi-Fi, Bluetooth i GPRS я хочу зручно і швидко між ними переключатися.

4. Програмне забезпечення GPS. Незалежно від того чи має пристрій GPS-модуль — при потребі можна через Bluetooth використовувати зовнішній.

5. Бровзер. Регулярно з КПК чи смартфона в Inernet’i «сидіти», звичайно ж незручно, але час від часу виникає потреба швидко щось переглянути — от тоді він і знадобиться.

6. Перевірялка пошти. Задача: постукатися на сервер і прочитати кількість нових листів. Якщо такі є — видати повідомлення з якого можна запустити читалку пошти.

7. Читалка пошти. Повноцінна поштова програма, бажано інтегрована з попередньою, — щоб не потрібно було двічі вказувати налаштування.

8. Медіаплеєр. По можливості його ж використовувати для сигналізації в планувальнику і дзвінках (дзвінки, зрозуміло, лише в смартфоні).

9. Переглядач документів та зображень. Бажано з якнайбільшою кількістю підтримуваних форматів: MS Office, PDF, Djvu, тощо. Ну мало що там може прийти по пошті — треба бодай переглянути, а якщо деякі можна буде і підредагувати — взагалі супер.

10. Доступ до командної стрічки і віддаленого керування. Бувають ситуації, коли зробити щось віддалено набагато швидше і простіше ніж пояснити комусь, як це зробити на місці. В мене такі ситуації чомусь трапляються в найбільш непідходящі моменти :-)

От такий вийшов список — зовсім небагато, підходяще програмне забезпечення можна підшукати в Internet’i, але на тестованому мною пристрої за замовчуванням було лише шість програм з цієї десятки, причому вони губилися в кількох десятках програм, частина з яких взагалі незрозуміло навіщо призначена а частина — відверте дублювання функціоналу програми, яка і по назві не надто відрізняється і значок «лежить» поруч.

(картинка з сайтуforum.android.com.ua)




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?