Чи буде кінець світу?


Втретє перечитую досить цікаву книжку, одного ніби недурного чувака і звернув увагу на такі слова:

...сучасна цивілізація дедалі більше втягується у системну кризу, занурюється в тотальний хаос. Найімовірніший сценарій вже недалекого майбутнього передбачає обвальне накопичення цивілізаційних суперечностей, болючий розпад імперій і поліетнічних утворень, нестримне зростання ідейного, політичного і технологічного хаосу, дестабілізацію глобальної економіки і остаточний розпад системи міжнародної безпеки, «розповзання» соціальної тканини і локальні екологічні катастрофи.

«Ну і що?» — скажете Ви — «Що тут такого, що ми не бачимо кожного дня по телебаченню чи не читаємо в газетах?». А те, що ці слова написані в 2003 році, коли до економічної кризи ще було як свині до неба — її ніхто і в страшних снах не бачив, а тут Вам нате «дестабілізацію глобальної економіки».

Екологічні катастрофи теж ставалися і раніше, але, погодьтеся, останнім часом їхня кількість просто зашкалює — від масових підтоплень і до різних землетрусів, цунамі та ураганів. Кожного року по два-три, а то і більше серйозних інцидентів.

В плані політики теж все сходиться: що таке політичний хаос ми чудово відчуваємо навіть на власній шкурі, не кажучи вже про те, що твориться зараз в світі. Система міжнародної безпеки теж вже дискредитувала себе, коли стала прикриттям для банального силового захоплення природних ресурсів (спочатку Ірак, зараз — Лівія).

Все настільки чітко передбачено, що зараз залишилося тільки робити ставки хто швидше розвалиться — ЄС, США чи Російська Імперія.

Походу світ дійсно котиться в тартарари...

Я загалом не прихильник апокаліптичних настроїв і до всіх пророцтв про «повний агмагєдєц і апокаліпсєц» відношуся дуже скептично і навіть негативно. А про цю книжку я вирішив Вам розповісти, бо нічого схожого в ній не описується. В ній ідеться про те, що згідно історичних досліджень кожні 532 роки (повний місячний та сонячний цикли!) наш народ переживає становлення нової держави (Київська Русь, Козацька держава), яка приблизно через сто років досягає апогею свого розвитку і стає ключовим гравцем на міжнародній арені.

Тобто насправді зараз ми стоїмо на порозі творення нової держави. На думку автора (і його тяжко не підтримати) наш сучасний державний устрій є повним абсурдом з точки зору менеджменту і нас неминуче чекають кардинальні зміни, причому, чим довше ми будемо затягувати тим болючіше ці зміни пройдуть.

Книга містить ще багато цікавих ідей і досліджень, але про них я, по можливості, розповім Вам окремо, а загалом раджу прочитати книгу — з її тезами можна погоджуватися або не погоджуватися, але вони однозначно варті уваги.




Boykot!
 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?