Зомбі-дайджест. Софт

Під таким моторошно-загадковим заголовком пропоную вашій увазі кілька проектів, які, на мою думку, зовсім незаслужено «померли», або перебувають в «підвішаному» стані.

Limbo — CMS (система керування контентом), клон Mambo. Назва розшифровується як LIte maMBO. На одинакових налаштуваннях «взувала» Mambo по швидкості, але це не основна її перевага — швидких CMS існує чимало. Основна її перевага полягала в тому, що вона містила драйвер бази даних на текстових файлах, тобто не вимагала для роботи традиційного MySQL'я. В мого провайдера пакет без MySQL'я коштує відчутно дешевше. Також дуже багато безкоштовних хостингів не надають підтримку баз даних, а тут — все працює, та ще й модулі від Mambo підходять.

ReactOS — відкрита операційна система з ядром NT. Метою було створити XP-подібну операційку, бінарно сумісну як по програмах так і по драйверах з продуктами Microsoft. Сайт проекту невпинно відображає якусь діяльність, але сам проект застряг на версії 0.3, з цілою купою глюків і недоробок і коли все це сформується в якусь працездатну систему прогнозувати важко.

Reiser4 — файлова система розроблена фірмою Namesys за підтримки DARPA. На превеликий жаль Namesys припинила своє існування після ув’язнення її засновника і керівника Ганса Райзера, а reiser4 з категорії передових технологій перейшла в категорію забутих передових технологій. До версії ядра 2.6.39 один з колишніх співробітників Namesys — росіянин Едуард Шишкін — ще сяк-так справлявся з підтримкою драйвера, а вже для гілки 3.0 і наступних драйвера reiser4 не існує.

Повторний перегляд сайтів зомбі-проектів дозволяє мені закінчити ці мраки на позитивній ноті: DirectFB — альтернативна графічна підсистема Linux'a, яка свого часу досить серйозно застрягла у зв’язку зі змінами в коді famebuffer'a знову подає ознаки життя. Принаймні на сайті проекту з’явилися нові версії, а також запевнення, що настала стадія стабілізації і вже в березні слід чекати чергових оновлень.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?