Лохотрон iWowWe

Підключення UARnet'івського шнурка і переналаштування домашніх девайсів було вчора найпродуктивнішою справою, але не єдиною цікавою. Надвечір мене (і ще з 30 людей) запросили на презентацію «супер-пупер-нової технології», яка зрештою виявилася просто пірамідою.

Мова йде про MLM-компанію iWowWe, продукти якої ніби-то покликані зробити революцію в комунікаціях — масовий відеозв’язок. І для цього не потрібно жодного програмного забезпечення — все працює через бровзер (Ага... Розігналися. Та частина, яку мені вдалося спробувати працює на Flash'i, тобто на неламаному iPhone Ви нічого не побачите, підтримка Falsh для Linux'a теж закінчилася на 11 версії — технологія плавно помирає з впровадженням HTML5, а вони на ній «прогрес» будують). Доповідач хвалився, що можливість розмови один на один є безплатною — на сайті я такого не знайшов — хочеш триндіти — $20/місяць на бочку.

З безплатного є відеоемейли. З сервісу — можливість записати відео з веб-камери і поставити позаду плеєра картинку (вибір картинок в безплатній версії «не дуже» і своїх завантажити не можна). Поштою приходить лінк, за яким можна переглянути відео. Що тут інноваційного я так і не зрозумів (може картинка на фоні), бо аналогічну річ можна зробити з допомогою того ж YouTube. Як кодується і передається відео — незрозуміло. Картинку розмірами меншу ніж стандартні параметри YouTube мій 5Mbit-ний канал програти нормально не міг — не встигало завантажувати.

Чому особисто для себе я вирішив, що це лохотрон:

  • сам факт наявності фінансової піраміди. Якщо задача захопити ринок — якісні безплатні послуги в мінімальному обсязі — «то, що доктор прописав». Кому треба — заплатить за більше. Якби це просто була реферальна схема з відрахуваннями чи знижками для тих, хто приводить нового користувача — розумію. Вимога реєстрації тільки через когось — не розумію...
  • Компанія, яка працює з 2007 року і сайт якої гордо пропонує Video Email and Video Conference в пошуку Google за словосполученням Video Email на перших п’яти сторінках не знаходиться (далі мені влом було гортати), а по запиту Video Conference — виявилася аж внизу чертвертої сторінки, в мене особисто викликає сумніви щодо якості цих послуг. А якщо пропоновані послуги — «Г», то що ж тоді є основним джерелом доходу? Піраміда! До слова: ooVoo, про яке доповідач був дуже невисокої думки по обидвох запитах знаходиться на перших двох сторінках.
  • Знову ж про сайт. За інформацією доповідача (і internet згодом підтвердив) на терени СНД iWowWe прийшла більше року тому, а російський текст на сайті — явно виражений зразок машинного перекладу. Український — тим більше (картинки клікабельні).

    Невже таке блюзнірство буде тримати на своїй сторінці компанія серйозно зацікавлена в аудиторії?

  • Ну і наостанок: один з користувачів «надчудової» системи відеоспілкування в кімнаті сусідній з місцем презентації активно користувався Skype. Якщо все справді так класно, то для чого йому Skype???

Якщо все є комусь цікаві правила самого лохотрону — ось вони: вступних $195 + $20 щомісяця. За це ви отримуєте 5% від абонплати рефералів до певного рівня, який залежить від вашого статусу в піраміді, тобто, щоб перестати платити вам потрібно самому або з допомогою «підлеглих» назбирати більше 20 чоловік «під себе» (5% від $20 = $1, тобто щомісячний плюс починається з 21-го реферала). Це основна частина. Є ще якісь додаткові «приходи» при реєстрації реферала (теж до певного рівня, який теж залежить від рангу), загалом там щось 6 різних «можливостей» заробляти, але я їх не пам’ятаю, бо до тої частини презентації мені вже було все зрозуміло і, відповідно, нудно.

Сьогодні я ще про всяк випадок перевірив інформацію в Internet'i, але загальне враження не помінялося — це черговий лохотрон.

Хоча якщо ви достатньо харизматична особа, щоб «розвести» принаймні 21 лоха — можете побавитися ще якийсь час: за висновками експертів середньостатистична піраміда активно живе приблизно три роки, тобто якщо в нас все почалося в 2011, то ще десь рік запасу маєте. Можу дати контакти «разводящого», а можете в неті знайти — їх там вагон.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?