Підключення до Internet'у протягом двох тижнів.

Про зв’язок від «Укртелекому» вже багато писано взагалі, і зокрема мною трошки. Коротше про зміну провайдера я подумував давно, аж раптом мої думки матеріалізувалися: вчора в двері постукали хлопці з UARnet'y і попросили ключі від горища щоб перекинути кабель з нашого будинку на сусідній. В процесі пошуку ключів, яких ніхто в очі не бачив вже незнати скільки, хлопці розповіли всі умови підключення:

  • оплачуєте кабель і роботу по прокладанню — 6 грн./м.
  • укладаєте угоду — це ще одноразово 60грн.
  • обираєте тарифний план і щомісяця платите гроші відповідно до нього

Також виявилося що оптичний вузол знаходиться на горищі сусіднього будинку і кількість кабелю потрібна для підключення мого останнього поверху просто смішна.

Хлопаки кинули кабель куди їм треба було, подякували за ключі і пішли, а я почав зважувати всі «за» і «проти».«За» — UARnet є компанією з хорошою репутацією і точно відомо, що стабільність з’єднання в них майже гарантована (це відчутний плюс порівняно з «Укртелекомом», який в дощ міг взагалі «відвалитися»).«Проти» — додаткові витрати на підключення. Перемогла теза «здоров’я дорожче, а нервові клітини не відновлюються» і я набрав 275-84-01, розповів їм де живу, що хочу стати їхнім абонентом, вони переконалися, що в них справді неподалік є обладнання, записали мої контактні дані і пообіцяли, що монтери зв’яжуться зі мною протягом двох тижнів.

Я собі поміркував так: «Через два тижні якраз кінець місяця, з листопада в мене точно вже буде нове підключення, піду-но я напишу заяву на відключення від ОГО». Прийшов в найближче відоме мені відділення «Укртелекому» і питаюся дівчат, які судячи з рекламок підключають до мобільного інтернету: «А відключитися від дротового — це в вас?». «В нас» — кажуть — «але сядьте зачекайте бо в мене тут ....». Посидів я кілька хвилин поки вона оформляла ремонт. За збігом обставин це виявився ремонт телефону добре відомого мені фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Після закінчення оформлення вона перепитала «А ви мене чекаєте?». Ні, Пушкіна... Якщо чесно — за кілька хвилин я б звернувся до її напарниці, але весь цей час вона була зайнята іншим відвідувачем. Після повторного уточнення що саме я хочу мені дали бліденький бланк, ксерений з ксерокопії ксерокопії ксерокопії. Там я мав написати свої дані, номер телефону і проставити «галочки» чому я відключаюся. Вже коли я дописував внизу дату працівниця «Укртелекому» раптом помітила що це бланк повного(!!!) відключення номера (ото б вона «допомогла» рідному підприємству). Думки про повне відключення мене теж часом навідують, проте наразі не відважуюся — все ще є люди, які телефонують саме на нього. Але повернемося до наших укртелекомів: взамін того бланка мені зробили ксерокопію з ще блідішого листочка ніж попередній, на якій я місцями просто вгадував що і де писати, але це було те за чим я прийшов: заявка на відключення від ADSL'я.

Пообіцяли відключити або протягом семи днів, або в кінці місяця — як карта ляже: «взагалі-то сім днів, але якщо оплачено до кінця місяця...» — на цих словах я з жахом згадав, що оплатив квитанцію разом з рекомендованим авансом, тобто ще й листопад :-(. Даремно хвилювався. Виявилося що настільки вони не нагліють і гроші просто буде зараховано як абонплату за телефон.

Своїх домашіх попередив: через сім днів «ОГО» може здехнути, а UARnet'y ще не бути. Вирішили, що обійдемося ОГО мобільним.

Далі цікавіше: сьогодні сиджу вдома, займаюся хатніми справами (я в відпустці!!!!), дзвонить мобільник: «Добрий день, ми з UARnet'y через годину-півтора прийдемо прокладати кабель.»

І що ви думаєте: прийшли! Вилізли на ще вогкий після дощу дах і протягнули кабель!

В першій годині я вже підписував угоду в офісі на Свенціцького, а зараз ці стрічки пишу вже з UARnet-івського підключення.

Такі-от в UARnet'a два тижні.

Ну і, само собою, я не відразу ж сів цю статтю писати — спершу я зайшов на сайт тестування швидкості, щоб перевірити як виглядає моє «До 5 Mbps». Виглядає непогано: Last Result:
Download Speed: 8544 kbps (1068 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 2341 kbps (292.6 KB/sec transfer rate)

Мені подобається таке «до 5».




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?