Ще один плюс Linux'a

Сьогодні вирішив подивитися наскільки сильно можна «розфарбувати» Linux. Для цього свій звичний віконний менеджер IceWM я замінив на KDE, або в простонародді — «кеди». Напівпрозорі вікна і віджети на робочому столі були в KDE, ще коли Біллі Гейтсу тільки снився Longhorn, а що він вийде через кілька років під назвою Vista — ніхто й не здогадувався.

При хорошій відеокарті (а я на свою NVidia ніби не жаліюся) KDE запропонує Вам цілу купу ефектів, як от: желейні вікна (Вікно можна за один кутик відгорнути і поглянути, що за ним відбувається, а потім воно саме повертається на місце, при цьому ще й потруситься, немов справжнє желе. При пересуванні по екранну воно теж буде так прикольно пружинити.), різні спливання, ковзання, виринання, розпадання, прозорість, розмивання — словом знущається з тих вікон як може.

Віджети на панелях та робочому столі з легкістю покажуть вам як температуру процесора, так і температуру повітря в Гонконгу. Про нові події у Facebook'у чи Twitter'i можна дізнаватися не відкриваючи бровзера. Так само не відкриваючи бровзера я побачив в rss-стрічці, що сьогодні під обід Воробус зібрався переїжджати в Зимну Воду.

Але найкориснішою річчю для себе я вважаю календарик, який виїжджає з KDE-шного годинника або також присутній як віджет робочого столу:

календарикСправа в тому, що крім стандартного календаря він показує ще й свята. При Українській локалізації — українські державні свята (це за замовчуванням, а взагалі можна хоч на Зімбабве дивитися, якщо є таке бажання).

Так можна легко дізнаватися по-перше кого вітати, а по-друге — нові теми для статей. От, наприклад, сьогодні — день українського кіно. Вітати наших кіношників ніби не дуже то й є з чим, а от пошукати якийсь матеріал по те, що все-таки зараз ще є і наскільки воно українське — можна було б (якби не прийшла ідея написати цю статтю).

З днем фізичної культури і спорту, який відзначається сьогодні ж можна привітати як наших олімпійців, так і недавнього тренера, а зараз — потенційного власника ФК «Львівське-1517» — Воробуса.

P.S. При написанні статті ні один Воробус не постраждав :-D

P.P.S. Троллінг вищеозначеного персонажа ненавмисний, просто він найактивніший спамер моєї rss-стрічки, а я занадто лінивий, щоб ще щось шукати :-)




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?