Ще раз про IP-телефони і що з їх допомогою можна зробити

IP-телефон

Скільки б Vorobus не хвалив скайп, а телефон то є телефон і є ціла купа ситуацій, коли без нього тяжко. Дещо про IP-телефонію я вже розказував і, зокрема, в тій статті звучала така фраза, що якби домовитися з друзями, які живуть в іншому місті чи взагалі закордоном, то можна здійснювати надзвичайно дешеві (за ціною місцевої розмови) дзвінки.

Про те, що оператори IP-телефонії існують знають всі, але нещодавно шукаючи інформацію по налаштуванню апаратних IP-телефонів я випадково натрапив на перелік сервісів, які дозволяють безкоштовно отримувати вхідні дзвінки в різних країнах світу.

Отже уявімо ситуацію: Тарас з Англії та Олександр з Росії вирішили започаткувати власний бізнес. Для цього їм потрібно оформляти документи, проводити зустрічі і часто телефонувати один одному, щоб повідомляти свіжі новини та узгоджувати наступні кроки. Мобільний інтернет і смартфон чи ноутбук зі скайпом? А якщо ціни в оператора кусючі чи якість зв’язку плаває? А телефон — то телефон.

Звісно ж оплачувати міжнародні дзвінки «Інґленд-Раша» то дуже напряжно, але якщо обоє зареєструються, наприклад в українському сервісі Zadarma, то зможуть дзвонити один одному не за кордон, а на місцевий номер з донабором (після з’єднання набрати ще циферки абонента) і система переадресує це на другому кінці на мобільний (це вже за гроші). А якщо замучаться набирати основний плюс додатковий номери чи схочуть на візитках надрукувати гарні номери, то зможуть мати прямі номери за 48 грн./місяць в Манчестері і 112 грн./місяць в Краснодарі. Манчестерський номер купляє Олександр і переадресовує його на свій російський мобільник, а Краснодарський номер купляє Тарас і переадресовує на англійський мобільник. Вуаля! Ціна дзвінка в будь-яку сторону є сумою ціни двох місцевих розмов. Якщо загальна тривалість дзвінків за місяць перевищить десь пів години, то номери себе окуплять.

Якщо зацікавилися — здоровенний список аналогічних сервісів можна знайти тут: http://www.voip-info.org/wiki/view/DID+Service+Providers

P.S. Воробус почитав статтю і побіг реєструвати український номер з переадресацією в Італію до Vrubli :-)




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?