Свірзький замок. Ідея для одноденного відпочинку + фотозвіт.

Перенесено з сайту tourpro.com.ua

Свірж — колись містечко, а зараз село в Перемишлянському районі, неподалік Бібрки. Нам цікаве тим, що там є замок, в котрому зараз йдуть реставраційні роботи, але кажуть, що за «добровільні пожертви» можна потрапити всередину.

Добратися до Свіржа можна зі Львова, а саме з п’ятої автостанції, що на розі Зеленої та Луганської, автобусом Львів—Перемишляни. Якщо є бажання десь годинку-дві прогулятися — сідайте на будь-що, що їде до Бібрки — з неї до Свіржа «всього нічого» (по гуцульських мірках це навіть не «кільомитр», а «ади гездичьки»)

З історії Свірзького замку нефахівцям відомо лише те, що тут знімали «д’Артаньяна і трьох мушкетерів» — Бітюнський монастир в фільмі це і є Свірзький замок в реалі.

Кіномани в Свіржі знайдуть ще одну «мушкетерську» споруду: колгоспний млин «зіграв роль» таверни, з вікна якої вистрибує д’Артаньян наздоганяючи міледі Вінтер.

Біля млина є невеличке озеро (значно менше за те, що оточує замок) і якщо там не буде рибалок то можна поплавати на човні чи катамарані.

Також досить цікавими і мальовничими є околиці замку, так що навіть якщо вам не вдасться потрапити всередину, ви можете чудово відпочити на природі.

Коли ми з друзями там були, то ще ніхто ніяких «добровільних пожертв» не збирав, але і сам замок був в досить неохайному стані. Але попри все — він красивий:




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?