Де відпочити на травневі свята

Весна залишила позаду прохолоду та дощі і яскравим сонечком та цвітінням невпинно нагадує нам що діло йде до літа. А тут ще й ціла купка вихідних назбиралася і хотілося б їх провести якомога цікавіше. Якщо з Великодніми святами все зрозуміло — це традиційно сімейне та релігійне свято, то з травневими не все так просто: комунізм ми більше не будуємо (і слава Богу!) — на парад ніхто не пожене, а вихідні ще залишилися.

Пропоную Вам декілька ідей де та як їх провести.

1. «Битва націй» — фестиваль історичної реконструкції. Буде проходити в Хотині з 30 квітня по 3 травня. Чотири дні дивитися на лицарські бої витримають хіба фанатики, але на щастя поблизу ціла купа інших цікавих місць: Кам’янець-Подільський, скельний монастир в урочищі Бакота, дольмен в с. Монастирок, та й Джуринський водоспад не дуже далеко — було б бажання. Як бачите поїздку на Поділля можна за своїм бажанням зробити розважальною, відпочинковою або релігійно-краєзнавчою. Як я й писав нещодавно — для себе я вибрав цей варіант.

2. «Етноеволюція» — фестиваль української культури та традиційного мистецтва. Буде проходити в Космачі Косівського району Івано-Франківської області з 30 квітня по 1 травня. Вишивка, писанки, дерев’яні вироби, вироби з бісеру та інші народні промисли під супровід гуцульських музик та запальних танцюристів — посеред цього всього справді відчуваєш себе українцем і маєш чим гордитися!

3. Долина нарцисів — унікальне природне утворення поблизу м. Хуст. Унікальність цього явища в тому, що зазвичай нарцис вузьколистий росте на висотак 1000-2000 м над рівнем моря (дуже поширений в Альпах), а закарпатська долина нарцисів знаходиться на висоті 180-200 м.над рівнем моря. Зазвичай пік цвітіння припадає приблизно на 10 травня, тобто якщо поїхати туди на «Дєнь пабєди», то застанете неймовірне видовище...

4. На лижі — варіант досить незвичний для такої пори року, але в Карпатах ще можна застати сніг на лижних трасах. Минулого року під час поїздки на Близницю на травневі свята ми там застали досить велику кількість лижників та сноубордистів. Імовірно така ж картина і на популярному Буковелі — район приблизно той же.

5. Пішки в гори — якщо вибрати не надто високі вершини та хребти, то снігу там вже не буде і єдиною неприємністю буде досить низька температура вночі (та й то не факт — спали ж ми минуголо року під тою-ж таки Близницею і нічого — не мерзли). Майже гарантовано можна розраховувати на хороші умови можна в наших сколівських Бескидах на на полонині Боржава. Зрештою можна спланувати одноденних похід або похід із ночівлею в якійсь хаті — тоді взагалі ніяких проблем.

Це такі мої думки, але зрештою можна обирати будь-який цікавий туристичний маршрут, а майже будь-який пішохідний маршрут можна зробити велосипедним і тим самим додати йому якоїсь новизни.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?