«Я переїжджаю на WeUA»

Бачу цілу купу таких написів по всьому Кантакту (з Одноглазніків я видалився колись давно). Само собою за якимось разом мені закортіло подивитися що ж там роздають :-)

Спочатку на сторінці крутилися красиві лічильники, які показували час до запуску нової соціалки. Мав цей «час Ч» настати якраз першого квітня, але розробники прикололися і вже котрий день там висить сторінка, з інформацією про те, що нову соціалку, бач’, атакують, але це вирішать «найближчим часом» і як заведено: «вибачте за незручності».

А чи насправді були атаки? Не знаю, не знаю...

Дуже схоже, що насправді розробники WeUA стикнулися з проблемою настільки відомою, що про неї ніхто всерйоз не думає і тому постійно напорюється: вони настільки розрекламували свій ресурс, що насправді всі (або значна частина «атакуючих») — просто-напросто потенційні користувачі, які хочуть зареєструватися.

На час розробки, коли з системою мали справу максимум кілька десятків розробників і тестерів все працювало просто шикарно, а як тільки почали підтягуватися користувачі і навантаження зросло в сотні і тисячі разів — все лягло. І канали, і сервери. Просто тому, що відтестувати поведінку під реальним навантаженням в розробників не було можливості.

Вирішення добре відомої проблеми теж добре відоме: реєстрація за запрошенням. Кожен користувач має право запросити певну кількість нових. При такій схемі навантаження з’являється не однією хвилею, а поступово наростає і в команди підтримки є час відреагувати на всі негативні сторони.

Інформаційний гігант Google і той при запуску Google+ якийсь час використовував реєстрацію за запрошенням. Це звична практика і нікого нею не здивуєш.

Зрозуміло, що за якийсь час обсяги реєстрації виростуть так, що вона майже не буде відрізнятися від вільної, але до того моменту всі «граблі» вже будуть прибрані розробниками.
 

Хоча варіант реальних атак теж не варто відкидати. Інформаційна атака Кремля досягла нечуваних масштабів. По Кантакту з певного моменту стало _ДУЖЕ_ сильно помітно, що він «ліг» під ФСБ (і за кілька днів звідти звільнився його засновник Павло Дуров — оце так «співпадіннячко»). Одноглазнікі теж навряд чи залишилися осторонь цього процесу.

За таких умов відтік добровільних інформаторів (“Ой дивіться які танчики прикольні на трасі Задрищенці—Голопупівка„) явище очевидно небажане, тому цілком імовірно, що певний ресурс ФСБ-шники задіяли для атак на новоявленого конкурента.
 

Що робити з цим всім нам — рядовим користувачам? Поменше тріпати язиками в російських соціалках (та й взагалі поменше тріпати язиками) і чекати на відкриття своєї.
...нам з тобою своє робити,
Відкрити очі і далі йти!

Ну от дожилися... Вакарчука цитую...

А якщо ДУЖЕ-ДУЖЕ переймаєтеся тим, що «кляті москалі» отримують гроші за рекламу, яку ви переглядаєте в їхніх соцмережах — є Facebook.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?