Як здурити Viber'a

Ну для початку, мабуть, незле було б розказати що таке Viber і чому його треба дурити.

Так от: Viber — це програма по функціоналу дуже схожа на Skype, але іменем користувача в ній служить номер телефону і для реєстрації ви повинні її встановити на свій мобільний. Є версії під всі популярні мобільні операційні системи і гімNoki’ю (ну де ж без неї).

При цьому сам мобільник потрібний тільки в момент реєстрації (дурю — не тільки, але про це пізніше), щоб на нього прийшла СМСка з кодом. А далі все спілкування йде через internet. І не обов’язково з мобільного: є звичайні десктопні клієнти під Windows, Linux i MacOS X

Якщо у вас iPhone, Android або щось в тому роді — жодних проблем — ставите на телефон, реєструєтеся, ставите на комп’ютер і користуєтеся. А от якщо ні....

Після невдалого знайомства з «китайцями» і Android'ом в мене вималювалося якраз оте «якщо ні» у вигляді простенького Samsung'a , який не має жодних наворотів (навіть камери), зате не «гальмує» і розряджається раз в півтора-два тижні.

Щоб зареєструватися у Viber’і з таким телефоном доводиться щось вигадувати.

Варіант перший — позичити в когось «модний» апарат і зареєструватися з нього. «Дешево і сердито», але є один підводний камінчик: синхронізація адресної книги десктопного клієнта можлива тільки з Viber'ом на мобільному пристрої. Тому або ви будете спілкуватися лише з тими абонентами, у яких Viber був активним на момент вашої реєстрації (інших не покаже :-( ), або треба вигадувати щось інше.

І, як ви вже здогадалися, я це інше вигадав ;-).

Беремо вже раніше згадуваний VirtualBox, тягнемо версію Android'a для процесорів x86 (це наші звичайні комп’ютерні процесори) і інсталюємо його на віртуальну машину. На цьому віртуалізованому Android'i ставимо Viber, кажемо йому «так — це мій мобільник», вписуємо код з СМСки, яка приходить на звичайний мобільник, і насолоджуємося всіма «плюшками» синхронізації, в тому числі з гуглопоштою і з соціальними мережами.

Внутрішні повідомлення з кодами для десктопних програм приходять вже на віртуальний Android.

Після інсталяції десктопної версії VirtualBox'івську віртуалку можна вимикати. Видаляти не варто — вона знадобиться щоб раз на .... (в мене адресна книга не так часто змінюється, тому в моєму випадку це десь раз на два місяці, у вас може бути частіше або рідше) синхронізувати контакти.

Все. Ви і ваші друзі не тратите гроші на «реальні» дзвінки і СМСки, а телефон заряджаєте раз на два тижні :-P




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?