IBM DB2 v8.2 під Linux

Сьогодні довелося черговий раз зіткнутися з тим, про що я писав у статті про Linux: щось колись налаштовував, а що і як — не пам’ятаю. На цей раз я згадував настройки до бази даних DB2 компанії IBM.

Взагалі-то ще до настроювання ця софтіна порядно попсувала мені нерви. Все-таки ще в 2009 році IBM остаточно припинила підтримку восьмої версії, а з тих пір в світі Linux’ів багато чого змінилося. Тому коли я спробував встановити її на новий дистрибутив, то нарвався на цілу купу дивних глюків, які робили використання бази даних неможливим. Спочатку все запустилося, але відмовлялося робити резервні копії. Оскільки база зовсім не експериментальна, а використовується в досить критичній системі, то без резервного копіювання залишати її не можна було ніяк.

Я почав експериментувати з параметрами бази і доекспериментувався до того, що при черговій переустановці вона навіть не хотіла створюватися. Ще одною зовсім нездоровою ідеєю виявився downgrade ядра — залізо в мене було відносно нове і я тупо залишився без драйвера мережної картки. Останнім шансом не перевстановлювати систему була віртуальна машина, але по-перше — це був явний костиль, а по-друге — при її установці знов полізли глюки.

Так що я поставив на тому дистрибутиві хрест і почав шукати щось достатньо свіже, для підтримки нового заліза і достатньо старе для неконфліктної роботи з DB2. Підходящим рішенням виявився дистрибутив CentOS 5.5 — він базується на достатньо старому ядрі, але через його серверну орієнтацію в нього включені драйвери промислового заліза, в тому числі і моєї мережевої.

Після цього в мене ніби-то все запрацювало нормально і я вирішив відправити старий сервер на заслужений відпочинок. Все переніс на новий, старий вимкнув...і чуть не довелося вмикати знов. Справа в тому, що база даних виявилася недоступною по мережі. Ступінь мого офігіння мені зараз описати важко, бо на попередньому Linux’i (там де не робилися резервні копії) все працювало тіп-топ. На щастя світ не без добрих людей і колеги оперативно підказали що і де поправити.

Насправді вся ця писанина до ручки, єдина її мета — записати собі наступні дві стрічки

db2set db2comm=tcpip

db2 dbm config using svcename 50000




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?