Інтерв’ю з Сергієм Терепищим

За рік «блогствування» я не лише щось програмував і дизайнив, а й спілкувався, знайомився з новими людьми і, вважаю, настав час про них розповісти.

Першим в гостях у «блогу про все і ні про що» Сергій Терепищий — голова Союзу обдарованої молоді, колега-блогер і просто цікавий співрозмовник...


Доброго дня, Сергію. Які ще Ваші регалії я пропустив?

Доброго дня. Я досить скептично оцінюю свої здобутки. Передусім, я — звичайна людина, а вже потім викладач, вчений, голова громадської організації, кандидат філософських наук, автор книг і статей etc.

Ого скільки всього! Давайте-но по порядку. Союз обдарованої молоді. Що це за об’єднання, наскільки воно велике, чим займається, які вже є здобутки?

Нас уже 4466 людей! Загалом, місія Союзу — захист інтересів обдарованої молоді та сприяння ефективній реалізації можливостей молодих людей в сучасних умовах шляхом здійснення культурної, екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, наукової і просвітницької діяльності. Ми проводимо конкурси, вікторини, круглі столи, займаємося дистанційною освітою, щорічно вручаємо Золоту медаль, видаємо Вісник. Але головне ми самим своїм фактом існування говоримо — не бійся, ти обдарований, у тебе все вийде!

На сайті СОМ дуже часто згадується проект «освіта та ...». Розкажіть, будь ласка, про нього трохи детальніше.

Дійсно, «освіта та ...», це один з найновіших, але і один із найперспективнишіх проектів. Він полягає у приверненні уваги до справжньої суті освіти, її багатогранності. Це окрема спільнота, яка має свій сайт на якому ми розміщуємо аналітику і думки студентів і учнів про освіту, ЗНО, працевлаштування, вибір фаху, освіту за кордоном тощо. Окрім того проект проводить власні конкурси: на краще есе чи афоризм про освіту.

Повернімося від громадького до особистого. Крім всього Ви ще й блогер. Як з’явилася ідея створити власний блог? З чого все починалося?

Вирішив стати публічним. Соромно мовчати, коли є що сказати. Завше дивувався, що люди думаючі, дуже «мовчазні», не публічні, а всякі «вєрки сєрдючки» — навпаки.

Статті вашого блогу дуже повчальні і філософські. Хто ви за освітою?

Стараюся. Хоча і розумію, що такою «спеціалізацією» втрачаю публіку. А за освітою я викладач географії та біології. Хоча після захисту кандидатської по філософії — викладаю соціальну філософію та філософію освіти.

Чи залишається у вас попри всі ваші заняття час для якогось хобі, подорожей, відпочинку?

Хобі — колекціоную дзвіночки :) ...люблю аудіокниги...подорожі теж люболю — Крим, Карпати, був майже у всіх обласних центрах України, ближньому зарубіжжі — Польщі, Росії, Білорусії. Хочу побачити весь світ, але чи хоче світ мене бачити...це питання :)

Ну не знаю чи хоче, але сподіваюся не заперечує ;-) Від себе та від імені читачів блогу дякую вам за інтерв’ю та бажаю здійснення всіх задумів і примноження ваших здобутків, навіть попри ваше до них скептичне ставлення.


P.S. А від вас, шановні читачі, я б хотів дізнатися чиє інтерв’ю ви б хотіли тут побачити наступним?




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?