«ТурПро» повертається!!!

Одного весняного дня, коли я сидів в чотирьох стінах з черговою хворобою-на-один-тиждень, а мої друзі наперебій запрошували мене на різні велосипедні і пішохідні вилазки, мені згадалося, що десь так роки два-три назад ми для збору тур-банди, а потім — для обміну враженнями і фотографіями, використовували сайт http://tourpro.com.ua/, створений Вовоюспеціально для таких цілей.

Сайт свого часу був досить активний і цікавий, сама ідея його актуальна і досі, тому я вирішив його відновити...

Реєстрація домену на той момент вже закінчилася, але, на щастя, я мав відношення до хостингу, де розміщувався цей сайт, тому без значних проблем отримав останні версії дампу бази даних і файлів.

Повторна реєстрація доменаі розширення можливостей хостингудля розміщення ще одного сайту зайняли всього кілька хвилин — зрозумілий веб-інтерфейс і оплата кредиткою рулять!

Старий сайт був трохи кумедний — головна сторінка ніколи не існувала, а скидала відразу на форум. Тож мені довелося згадувати всі можливі граблі, які я пройшов при створенні цього блогу: перевірив яка є свіжа версія Джумли, які до неї є компоненти, чи не доведеться потім апгрейтиди/даунгрейдити для ввімкнення якихось можливостей і т.д. Свіжа 2.5 Joomla прекрасно підтримується і для неї повиходили практично всі популярні компоненти, так що особливих проблем з налаштуванням юзабельного сайту в мене не виникло ( граблі з JLCommentsвирішилися дуже просто, а якби й ні — він був не принциповим) і навіть інтеграція користувачів форуму phpBB з Джумлою піднялася «на ура».

З самого форуму я трохи тем повикидав, бо, скажімо, за тексти пісень на 99% здерті з pisni.org.ua пошуковики явно б не похвалили. Ще пройшовся по структурі, і поїздки, які відслідковувалися від початку і до кінця склеїв докупи, бо коли частина людей продовжувала дописувати в секцію «Плани», а інші — створювали окрему тему для обговорення в секції «Спогади» — получалася каша.

Ще трохи часу зайняла переробка phpBB-шного шаблону під Джумлу, але більш-менш юзабельний варіант нарешті получився і я вирішив, що пора показувати народу що з того вийшло.

Тож як кажуть: «Просив ВКонтакте, просив на Facebook'уi тут Вас прошу» :-D — заходьте на ТурПро, читайте, старі користувачі — згадуйте паролі, нові — наразі коментуйте через соціалки.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?