IPv6-троллінг

Сьогодні з самого ранку якась єресь відбувається з Internet’ом. Ціла купа народу жаліється на проблеми з сайтом і поштою. Ближче до обіду проблема трохи прояснилася: прийшов «відлуп» при спробі відправки пошти з Yandex'a, в якому було приблизно таке<fake_name@ban.lviv.ua>: Host or domain name not found. Name service error for name=ban.lviv.ua type=AAAA: Host found but no data record of requested type

Тут і стало зрозуміло звідки ноги ростуть! Виявляється ще 6 серпня вони перейшли на використання IPv6. Я за них радий, але оскільки статистика ствержує, що в світі IPv6 підтримує аж 0.6% провайдерів, а в Росії (по Україні даних не знайшов, але навряд чи ми далеко втекли) — 0.9%, то з такими «за#обами» хочеться послати їх куди подалі — ВИ В 1% ПРОТИ 99%, тому марш виправляти свої проблеми сумісності з цілим світом, ідіоти!

Хоча, на превеликий жаль, мушу визнати — це дуренство (IPv6) набирає обертів і в скорому часі доведеться-таки його впроваджувати :-(

Я тоді до юзерів і ногою не сунуся! Зараз же як: більшість комп’ютерів знаходяться за роутерами, тобто будь-яка зараза при спробі під’єднання буде стукатися до роутера, нічого там не знайде і зламати не зможе. Відповідно юзер може схопити заразу лише за власною ініціативою. Що означає, що вона повинна бути бодай якось мінімально замаскована.

З впровадженням IPv6 КОЖЕН пристрій отримує власну «білу» (доступну зі всього Internet'у напряму!!!) IP-адресу. Це означає, що будь-який вірус може напряму сканувати порти, шукати вразливості і шкодити!

Пам’ятаєте скільки біди робив зовсім недавно тріпачок з назвою conflicker (якась антивіруска його ще називала kido)? Принтери не друкували, файли не копіювалися, комп’ютери перезавантажувалися і вимикалися самі по собі... Щастя — повні штани! Відкрию таємницю: вразливе місце системи, через яке він пролазив, до нього використовували інші віруси. Microsoft постійно випускала патчі і постійно хвалилася, що «...от вже на цей раз точно ніхто...» і кожен раз зловмисники знаходили спосіб пробити захист!

Зараз завірусований комп’ютер може атакувати лише локальну мережу і «білі» адреси. З впровадженням IPv6 він отримає значно ширші можливості і, як каже охоронець Бородач, «Это прискорбно...»




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?