ЛМР internals. Шкідники в законі.

Є в міськраді підрозділи, діяльність яких «ні словами сказати, ні пером описати». Тому що діяльність ця зводиться до видачі циркулярів типу

  • Документи міської ради мають набиратися таким-то шрифтом, такого-то розміру, з такими-то відступами. Та кого цікавить як той папірець виглядає, якщо внутрішні документи і так «ходять» в електронному документообізі, а в зовнішньому листуванні більше ніхто цих правил не дотримується і все одно получається зоопарк повний.
  • Таблички на кабінетах міськради повинні мати вигляд.... Причому цей вигляд регулярно міняється і таблички, відповідно, передруковуються.
  • Відповідаючи на телефонні дзвінки треба говорити не «Алло» чи «Слухаю», а «Доброго дня, Ви зателефонували в сякий-такий-перетакий департамент львівської міської ради, мене звати Василь Пупкін, чим можу Вам допомогти?». Я щасливий, що мені повідомили куди я подзвонив і з ким розмовляю, але відкрию таємницю: більшість людей не ідіоти і прекрасно знають куди вони телефонують. Вони могли б вже якесь питання задати замість вислуховувати ті тиради.
  • Всі працівники повинні мати скриньки електронної пошти, щоб отримувати в них спам. Ну прямо так не написали «отримувати спам», але інакше їхню розсилку назвати важко. Я вже два місяці там не працюю, а досі читаю отаку єресь (яка мені нафіг непотрібна була навіть коли працював):
    spam
    Цільова аудиторія цього листа — порядку 50 чоловік, а отримує його десь 1000. А для чого? А «жеби було».
  • Одна з новацій, яку я не знаю чи втілили, але намагалися: всім, хто приймає документи поставити швидкісні потокові сканери. Для довідки: потоковий сканер — це такий девайс, який сам тягне листочки по одному і сканує. Ніби незле, але «але»... Ви бачили як подаються документи? Правильно — скріплені степлером! Що буде, якщо в дорожезний сканер «заїде» пачка та ще й зі скрепкою — окрема розмова. А щоб цього не сталося треба розшити, зісканувати і скріпити назад. «Прискорення» роботи скажене. А якщо документ натурально прошитий і пропечатаний? Deadlock?
  • І феєричне: робота підрозділів має відповідати стандартам ISO. Вони навіть бабло заплатили якомусь забугорному дяді, щоб той розписав як саме то має відбуватися. Той факт, що стандарти ISO і українське законодавство місцями несумісні — пофігу. Фраза «а що нам постанова кабміну — ми орган місцевого самоврядування» була сказана мені особисто. Повний alles kaput!

Хлопці і дівчата! Є в вашій діяльності і корисні моменти, але визнайте: на 90% вона складається або з отакої брєдотіни, або з дублювання і втручання в функції інших підрозділів.

Не робіть так!..




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?