Алаверди ЗІКу

Offtopic: ще парочка таких же тем і пора заводити тут рубрику «Суспільство».

Знімок екрану Якби не сів за компутер, то вже б спав собі тихенько, а ця стаття з’явилася б завтра. Але так сталося, що сів, та ще й лиха сила дьоргнула заглянути в статтю ЗІК'а на популярну тему і побачив, що з цілої купи викриків про нову транспорту схему їм приглянулася, зокрема, і моя цитата.

Ну що ж. Тоді я ще трохи на цю тему поварнякаю — може ще щось процитувати схочуть. Тим більше, що про нові маршрутки вже понаписували всі кому не лінь, а я ще ні.

Лінь було :-)

Повний 3.1415926...-здець цій транспортній схемі пророкували як тільки з’явилися перші її описи. Чуда не сталося і з нового року він настав!

Масштаби його наразі оцінювати важко, бо канікули і свята трохи прорідили вулиці. Та й погодка не надто зимова — прогулятися не в напряг. І все одно народ взвив, що маршрутки вже переповнені.

А на днях синоптики похолодання і сніг обіцяють... І студіки з учнями почнуть організованими юрбами на навчання кататися... Уявляєте картинку??? Навряд чи...

OK. Це лірика. Тепер конструктив: в тій же статті ЗІК цитує лист якихось трьох збіговиськ, про які ніхто ніколи раніше не чув, і в них назбиралося пропозицій на 12 пунктів. Vorobus вже здогадався, що я з тими пунктами зараз зроблю — я в нього на блозі таке регулярно влаштовую.

З моєї дзвінниці (без ознайомлення зі статтею ЗІКу далі читати немає змісту):

  1. Які стенди? Які «кожні зупинки»? Це маршрутне таксі! В них є тільки маршрут, а де водій дозволить там і зупинка. Хоча з цим маразмом пора зав’язувати. Я настільки старий, що прекрасно пам’ятаю як автобуси спокійно собі каталися від зупинки до зупинки і нікому нічого не треба було «отут десь, якщо можна».
  2. Щоб інформацію було видно в темноті її достатньо просто підсвічувати. А нормально розписаний маршрут набагато краще буде читатися на звичній табличці ніж на дикому табло в 10 рядків лямпочок, якими зараз оснащені нові автобуси.
  3. При будь-якій кількості автобусів забезпечити чітке виконання графіку у Львові нереально. В нас ТАКІ дятли на дорогах трапляються....
  4. Оперативні зміни??? Упаси вас Бог!!! Щось кудись пересунете — тут же посипляться заявки звідти звідки забрали. Буде рідкісна катавасія.
  5. Сон рябої кобили! А як саме конкретний перевізник доведе, що саме в його машинах їхало стльки-то народу і йому належить така-то сума від продажу квитків???
  6. ...а пішоходів зобов’язати якомога швидше навчитися ходити строєм. Що ще кого зобов’язати??? Не подобається транспорт — не їдь! Якщо так люди почнуть робити, то спочатку відімруть ті, хто зараз конкурує з великими автобусами, потім перевізники зрозуміють, що так можна конкурувати і на інших напрямках, хтось купить нові ЛАЗи, хтось — вживані Mercedes'и. А так як зараз — пофіг в чому аби їхати — так ми ж їх самі і спонукаємо всяке г... купляти. (При котромусь-там підвищенні цін я навіть ПАЗіка на маршруті бачив)
  7. На який ляд Вам здалися НІЧНІ маршрути? По популярних генделиках одним автобусом?
  8. GPS'ами в нас не обладнані навіть «швидкі», хоча це реально допомогло б в плані оперативності, а ви кажете автобуси... Письменники-фантасти...
  9. При словах «жорстко карати» згадався спочатку олігарх з «Яєць долі», а потім — геї-націоналісти з «Файної Юкрайни». А ловити як пропонуєте? Разом з GPS'ами ще й веб-камери в автобусах понавішувати? З on-line трансляцією на сайті міськради, бо це модно...
  10. Ці пункти точно якийсь шанувальник садо-мазо писав...
  11. І тут же велика колективна скарга від мешканців в антимонопольний комітет, бо миттєві наслідки такого маразму: конкуренції НУЛЬ, якості НУЛЬ. Хіба квитки можна буде продавати централізовано. Та й з якого дива приватні перевізники мають миттєво втратити контроль над власним бізнесом? Вони на це тупо не підуть.
  12. Наша пісня гарна й нова... Дайте йому вже когось покарати, бо ж не заспокоїться :-D


Коротше кажучи — черговий словесний понос, який в жодному разі не можна втілювати в життя.


Моя версія фіналу «транспортної епопеї»:

  1. Повернути старі маршрути. Може вони і кострубаті, але вони їздили туди, де ЇМ БУЛО ВИГІДНО, що в свою чергу означає: людям так потрібно і вони за це платили гроші.
  2. Поміняти статус «маршрутні таксі» на «міські автобуси» i визначити місця фіксованих зупинок.
  3. Розробити вимоги до табличок на ВСЬОМУ транспорті, заодно не забути, що футбольне збіговисько вже на носі і поруч з українськими написами там має бути і латинка (бажано транслітерація точно така ж, як на нових вуличних вказівниках, щоб не заплутати гостей остаточно). При бажанні можна і підсвітку до вимог дописати
  4. Активізувати конкуренцію і забезпечити кращий інтервал руху можна роздаючи один і той же маршрут різним перевізникам.
  5. Ввести електронний квиток, оскільки ніякі варіації з паперовими не дозволяють адекватно проводити взаєморозрахунки між касою і перевізником, а давати готівку в руки водію — це і додаткова небезпека для руху і вічна неконтрольованість фактичних доходів як водіїв так і перевізників.
  6. Нанести дорожню розмітку (бажано нормальною фарбою, а не такою як на Личаківській, що тільки-но ремонтували, а пішохідних переходів вже майже не видно) і розмістити дорожні знаки відповідно до правил дорожнього руху. Особливо в плані місць парковки. Хаос який є зараз — одна з ключових утворення заторів. Приберіть затори — будете мати біль-менш регулярний громадський транспорт.
  7. Налагодити систему патрулювань співробітниками ДАІ або фото-відеофіксацію порушень на перехрестях з інтенсивними потоками. Дебіли, котрі не мають як далі їхати, але все ж займають перехрестя і перекривають рух в перпендикулярному напрямку або «вічно не встигаючі» на зустрічних смугах — друга ключова причина заторів
  8. ЖеПеЕс’и, відеореєстратори і інша високотехнологічна фігня теж здатні внести проблиски порядку в це царство хаосу, але з ними до ЄВРО ми точно не встигнемо

В мене вийшло трохи коротше. І, на мою думку, ефективніше.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?