Нестандартні рішення

Транспортний колапс у Львові можуть вирішити перевізники-аутсайдери та приватні підприємці. Звучить дивно, але так є.

Картина складається наступним чином: очевидно, що розпорядження міськради про нові маршрути і маршрути, які потрібні мешканцям Львова — це дві різні речі. Мешканці — клієнти. Клієнт завжди правий. А щоб задовільнити потреби клієнта, в цьому випадку в перевізника є такі варіанти:


Перший (неприйнятний). Порушити розпорядження міськради. Наслідки — штрафи, санкції і звинувачення в саботуванні «добрих починань».


Другий (довгий і безперспективний). Чекати поки міська рада розробить ефективні маршрути. Нажаль зараз у всій державі такого роду «розробки» роблять мудрі дяді з-за бугра і результат получається дуже відірваним від життя. (Той німака, який робив цю приснопам’ятну схему напевно в страшному сні не уявляв, що автобусів буде менше ніж заплановано, а правила дорожнього руху взагалі не працюють)


Третій (нестандартний). Вийти з-під юрисдикції того розпорядження.

Механізм нескладний:

  • На фіолетовому фоні великими чорними літерами друкується напис «Нерегулярні перевезення» або «службовий» і в цю табличку тицяють пальцем ДАІ-шникам і представникам міськради.
  • Меншими літерами, але на білому, читабельному, фоні друкується перелік зупинок — це для людей. В жодному разі не можна писати ніякий номер маршруту!
  • Виїзди автобусів кожен день оформляються окремим наказом по підприємству і маршрутним листом.

Ці нескладні маніпуляції дозволяють цілком законно робити те, що пасажирам потрібно, а зайва пачка паперу, яка піде на накази, легко окупиться за гроші вдячних львів’ян.


Є ще моменти в цій схемі, які сподобаються перевізникам, але зловживати якими я б не радив: по-перше «посвідчення» для водія тепер не аргумент, а по-друге — вартість проїзду також нічим не регламентована. Стосовно вартості — я б на місці «альтернативних» перевізників тримав її на рівні 2 грн. навіть якийсь час після того, як міська рада її черговий раз підніме — щоб добити остаточно.


Такий-от варіант конкуренції.

Коли міська рада зрозуміє, що вигідніше співпрацювати ніж боротися? Невідомо. Але співпраця після цього точно буде на взаємовигідних умовах.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?