Блогобитва — 1. Підсумки чвертьфіналів

Якщо раптом хтось ще не знає, то розповім. На сайті ukr-net.info проводиться акція «Блогобитва» — змагання між україномовними блогами по принципу «подобається — не подобається». Сьогодні стали відомими результати чвертьфіналів першого турніру (сміливо можу так казати, бо адміністрація вже оголосила, що буде продовження) і чотири переможці перейшли у півфінал, а чотири сайти вибули зі змагання. Як на мене підрахунок голосів трохи кумедний, бо якби голосування було рейтинговим, то при тих же розкладах четвірка лідерів була б трохи інакшою, але маємо те що маємо...

Сама ідея дуже цікава, а тому надалі я свої роздуми щодо неї притримаю при собі, а Вам пропоную короткий огляд вибулих учасників:

По-нашому. Судячи з аватарки автора цей блог має безпосереднє відношення до самих організаторів Блогобитви і його «виліт» лише зайвий раз доводить, що конкурс об’єктивний. Сам блог досить політизований, а особисто мене від політики вже трохи тріпає. Очевидно я такий не один і це негативно позначилося на результатах першої пари чвертьфіналу.

Блог Владислава Мислінського. Найсправжнісінький блог — «що бачу те і співаю». Більшість постів дуже живі і цікаві, вийняток — все що стосується Internet’y i блоггінгу: тут автора перемикає на дуже сухий тон і читати стає нуднувато. «Виліт» цього блогу став для мене несподіванкою, я щиро сподівався, що перекос голосів буде в його сторону.

Світ фотографій. Фотоблог молодої, проте дуже талановитої фотохудожниці Ярини. Як чувак, що і сам любить з непоганою фототехнікою пошастати куди попало, я знаю що пишу, а пишу я, що роботи на блозі просто супер і я білою заздрістю заздрю таланту і працелюбству авторки. Проте попри всі мої дифірамби перемога цьому блогу «не світила» ажніяк — суперник дуже «розкручений» і, чесно кажучи, для мене стало сюрпризом, що «Світ фотографій» взагалі зміг виступити з ним на рівних.

Мобільні технології. Не зовсім блог — це швидше тематичний сайт про мобільний зв’язок і телефони. Хлопаки зайняли цікаву нішу в Українському internet-просторі і, оскільки україномовних сайтів цієї тематики дуже мало, мають непогані шанси стати потужним ресурсом. В цій бочці меду є невелика ложка дьогтю, яку я навіть попри особисте знайомство з авторами, оминути увагою не можу — пацани зловживають копіпастом. Переклад — це класно, але хотілося б бачити їх власний погляд, а він проривається дуже рідко. Нажаль.

Такі-от розклади. Буду слідкувати за розвитком подій і походу висловлювати свої думки.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?