Налаштування комп’ютерної мережі

Комп’ютерна мережа — річ загадкова ;-) і часто живе своїм життям, але якщо трошки постаратися, то можна добитися нормальної стабільної роботи. Початково ця інструкція була написана для Львівської міськради, але думаю, що вона може бути непоганою шпаргалкою для налаштування будь-якої мережі. Отже якщо у Вас є декілька комп’ютерів з’єднаних між собою, але доступ одних до інших то з’являється то зникає, то наступні прості кроки дозволять вирішити проблему.


I

Для початку слід КОРЕКТНО прописати ім'я комп'ютера та інші пов'язані з цим параметри. В Windows 2000/XP/2003 це робиться в контекстному меню "Мій комп'ютер"->"Властивості" (див.нижче), в попередніх версіях в контекстному меню "Мережне оточення"->"Властивості".


1)натиснути кнопки1, 2
2)в полі 3 замість city-adm.lviv.ua написати адресу свого домена, якщо він у Вас є, а якщо немає, то не писати нічого або адресу найчастіше відвідуваного сайту. Якщо Ви, наприклад, напишете google.com.ua, то команда ping www дасть правильний результат, так ніби Ви написали ping www.google.com.ua.
3)в поля 4, 5 вписати ім'я комп'ютера та робочої групи. Щоб уникнути зайвих пригод і комп'ютери і робочі групи слід називати якомога простіше. Складні назви збільшують імовірність неправильного написання в майбутньому і якщо для імені комп'ютера це не критично, то невірно написане ім'я робочої групи веде до створення нової робочої групи, а в подальшому до скарг «Я не бачу комп'ютера … в мережному оточенні»
4)Поле 6 служить виключно «для краси» і на роботу системи не впливає, але відображається в «мережному оточенні» і його можна використовувати для зручності інших користувачів.
5)Якщо система попросить перезавантажитись — перезавантажтесь.

Результат: нормальна розв'язка імен і, відповідно, швидший огляд мережі

II

Для наступного кроку потрібна домовленість між всіма учасниками робочої групи. Слід визначити комп'ютер, який ввімкнений постійно або вмикається в першу чергу, а вимикається в останню (максимально доступний). На цьому комп'ютері слід встановити два ключики в реєстрі, в розділі
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters
MaintainServerList = Yes
та IsDomainMaster = Yes На інших комп'ютерах можна залишити все як є, але краще все ж поправити ключик MaintainServerList = No на тих комп'ютерах, котрі завідомо не можуть бути ввімкненими раніше за інші.
Через 2-3 хвилини після перезавантаження умовно головного комп'ютера швидкість роботи «Мережного оточення» помітно зросте.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?