Магічний диск

MagicDisc Сьогодні пропоную Вашій увазі ще одну корисну програму, на цей раз виключно зі світу Windows — MagicDisc від проекту MagicISO. Основний їхній продукт — програма MagicISO призначена для маніпуляції з дисками та їх образами: вона може конвертувати формати, відкривати пошкоджені диски, витягувати спеціальні файли (завантажувальний образ, службові файли).

Натомість основна задача MagicISO — віртуальний CD/DVD-ROM, хоча він також вміє і створювати образи дисків. Для чого це потрібно? Ситуацій є декілька:

1. Ваш друг виїхав на проживання в Буркіна-Фасо і там одружився. Ви в нього на весіллі не були, але він виклав в Internet’і DVD-диск з записом, який Ви успішно скачали. Щоб переглянути у Вас є дві можливості — записати його на «болванку» або скористатися віртуальним диском. Чи будете Ви заради одного-двох переглядів записувати диск? Швидше за все — ні. Тоді віртуальний диск до Ваших послуг.

2. Ви придбали диск з музикою чи грою, яка Вам дуже подобається, а отже використовувати диск будете часто. При частому, навіть надакуратному, використанні диск неминуче почне псуватися — то подряпина десь вилізе, то якась пилинка прилипне і з часом цих мікроскопічних проблем назбирається на одну велику — диск перестає коректно читатися. Альтернатива — віртуальний диск. Робите образ Вашого «улюбленця», оригінал кладете на зберігання і не кантачите, а забавка чи музика цілком до Ваших послуг (та ще й читається значно швидше!).

Звичайно, якщо зі всіх своїх дисків робити образи, то просто місця не вистачить, а з найвживаніших — цілком логічно.

3. Ви розробляєте проект (презентація, гра, відео), який в кінцевому результаті має бути записаний на диск, але зараз Вам потрібно просто крок за кроком перевіряти як виглядає та чи інша зміна, яку Ви вносите. Звичайно ж і в цьому випадку як альтернативою можна скористатися перезписуваним диском, але набагато швидше і зручніше буде працювати з віртуальним диском.

З віртуальним диском розібралися, а тепер кілька слів, чому я вибрав саме MagicDisc. По-перше — він безкоштовний, по-друге — невеликий за обсягом, по третє — легко і швидко ставиться, по-четверте — дозволяє автоматизувати установку і Вам взагалі не треба відповідати на жодні запитання інсталятора.

P.S.: на офіційному сайті підходящої картинки не знайшлося, довелося тягнути з dadjieblogspot.blogspot.com.




 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?