Короткий огляд і враження від IPad2

Одного прекрасного дня коли відпочивав я в Трускавці (поїхав з сім’єю на вихідні до друга) подзвонив до мене одногрупник і запитав чи можу я встановити йому якусь операційну систему на подарований його мамі iPad2. Я втішився що класна штука попаде в руки і сказав «принось в понеділок», тим більше, що я знав (бо раніше прочитав в якомусь огляді), що операційна система там встановлена, а просто при першому включенні треба зареєструвати оце чудо в iTunes і обов’язково через підключення до звичайного настільного комп’ютера.

Перевернуте зображення з камери на ноутбуку ASUS A7Useries

Глюки, глюки і ще раз глюки... Схоже це все, чим може порадувати користувача Windows. Черговий прикол підсунув ноут з XP-юшкою, який донедавна показував все класно, а декілька тижнів назад почав перевертати зображення з камери. Ноут ASUS A7Useries, камера D-MAX, драйвер качався з Internet’у спеціально під неї і зо два роки пропрацював нормально, а тут — на тобі! Сюрпрайз!

Загалом такий прикол з камерою в ASUS’ах — річ досить відома і описана на багатьох форумах, але вирішення там здебільшого вказується одне — ставити правильний драйвер.

Прибирання в комп’ютері

Спочатку історія з Internet’y:

Розмова двох комп’ютерщиків
1: Люди дивні! От чому, коли несуть на ремонт взуття, то почистити його перед цим — само собою, а коли несуть комп’ютер, то ніхто не почистить, а мені тою пилюкою дихати!..
2: Якщо люди самі почнуть чистити комп’ютери, то в тебе зникне половина замовлень.
1: А й справді.... Іду в аптеку за масками...

Мораль цієї напіванекдотичної історії така: більшість проблем з комп’ютером виникають від його забруднення — бруд заважає тепловіддачі, стається перегрів, а потім перегріта деталь виходить з ладу. В особливо клінічних випадках від бруду можуть навіть зупинятися кулери.

Відновлення інформації з жорстких дисків

Repair HDDНемає нічого вічного під сонцем :-) і час від часу ми стикаємося з тим, що наша безцінна інформація, яку ми збирали не один рік «пішла гайту», а простіше кажучи — не читається. І до всього це не яка-небудь флешка чи компакт-диск, а цілий хард.

Звичайно всі знають що таке резервна копія, але, як то кажуть, «поки грім не вдарить — хлоп не перехреститься». Про резервні копії трохи пізніше, а зараз давайте подивимося чи ми зможемо щось порадити нашому горю і що нам для цього потрібно.

RAID-масиви: що і до чого...

Технічний прогрес невпинно йде вперед і технології, які раніше використовувалися на серйозних серверних рішеннях вже можна зустріти і в звичайних офісних комп’ютерах. Однією з таких корисних речей є RAID-масиви: більшість сучасних материнських плат дозволяє створювати певні їх види — хто більше, хто менше.

Давайте розберемося що це таке і для чого ми його можемо використати.

Комп’ютер у коробці від дискет

Кажуть злі язики, що комп’ютер дозволяє вирішувати надзвичайно багато проблем, які до його створення просто не існували :-)

Як би там не було, але більшість з нас так чи інакше призвичаїлися до цього домашнього улюбленця, з допомогою якого чи то надрукувати текст, чи то знайти новий рецепт торта набагато зручніше, ніж альтернативними способами.

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?