І знову про 64бітні вікна

Все-таки не даремно я колись експериментував з 64бітним Windows'ом — сьогодні мені це все знадобилося. Принесли мені «жертву»: ноутбук Asus A7U з жахливо вторможеною віндою. Від Linux'а народ як завжди морозиться, тому буде на ньому жити чергова інкарнація вінди. 2Гб пам’яті і 64бітний двоядерний Turion були вагомими аргументами, щоб на цей раз спробувати 64бітну версію операційки.

Процес інсталяції нічого цікавого і нового не містить, хіба треба не забути вибрати англійську мову за замовчуванням, а то потім воно просить вводити паролі українською, на мову ніхто не дивиться, а паролі зазвичай пишуться латинкою — якщо не пам’ятати про перемикання, то зайва хвилина на неправильний пароль вам гарантована.

Отже доводимо систему до «юзабельного» стану. Трохи файлів в мене лишилося з попередніх експериментів, але основну масу довелося тягнути з Internet'y заново. 64бітний FlashPalyer на щастя перестав бути експериментальною версією і тепер його зразу ж за замовчуванням пропонує сайт Adobe. Дещо складніше докопатися в Oracl'овських нетрях до інсталятора Java, але цілком реально. Дещо неприємний сюрприз підготувала Mozilla: виявляється windows'на 64бітна версія збирається лише для найсвіжішої версії (Nightly), а до неї немає української локалізації.

Також в цієї моделі трохи важкувато з драйверами для Windows 7 взагалі і 64бітної зокрема, але трохи знаходиться на сайтах виробників, трохи підходить від Vista — десь за півгодини-годину стягується все і, що потішило — на цей раз глюків з камерою не було.

На превеликий жаль 64бітного MS-офіса я так і не знайшов, але в мене була цікавіша забавка: мені вдалося запустити сьому 1С-ку. Скільки гугля для того перелопатив...

Швидкість чистої системи мене наразі не дивує... Подивимося скільки вона проживе ;-)

P.S. До списку програм, що мають 64-бітні версії додаються

  • графічний редактор Paint.NET
  • віртуальний PDF-принтер doPDF



 

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?